Gynecomastia, férfi mellkisebbítés

Bejelentkezés ingyenes konzultációra gomb

 

Gynecomastia plasztikai műtét

Gynecomastia plasztikai műtét Pasarét Klinika

 

A férfiakat gyakran figyelmen kívül hagyják, ha arra gondolunk, hogy öntudatosak legyenek a súlyproblémák miatt, de valójában a férfiak ugyanúgy aggódhatnak, mint a nők. Legyen szó versengésről az állásokért, vagy egyszerűen csak jól akarnak kinézni a társaságban, a férfiak gyakran nagyon öntudatosak a mellkasukkal kapcsolatban. Akit érint a gynecomastia, annak ez kifejetetten zavaró lehet.

 

Mellkisebbítés férfiaknak

A megnagyobbodott férfi mell, ha hormonális egyensúlyhiány okozza, egy gynaecomastia néven ismert egészségügyi állapot: megnagyobbodott férfi mellszövetet eredményez. Ez az állapot gynecomastia eltávolítási műtétet igényelhet. A mellszövet vagy a mellkasi zsír kialakulása az egyik leggyakoribb probléma, amely befolyásolja azt, hogy a férfi hogyan látja magát, és hatással lehet a férfiasságára, és bizonyos esetekben önbecsülési és szégyenproblémákat okozhat.

 

Mi a gynaecomastia és mi nem?

A férfiak mellei gyakran megnövekedhetnek a súlygyarapodással, ami legtöbbször egyszerű életmódbeli változtatásoknak köszönhető. Ez a helyzet nem gynaecomastia. A férfiak egy százalékánál a mellkas arányának növekedését befolyásolhatja a szervezetben lévő ösztrogén mennyisége, amely zsírral kombinálva a mirigyes mellszövet növekedését idézi elő. Ez a Gynecomastia.

 

Mi okozza a gynecomastiát?

A gynecomastia konkrét okai továbbra is bizonytalanok, bár általában a nemi hormonok egyensúlyhiányának vagy a szövetek hormonokra, különösen ösztrogénre adott válaszkészségének tulajdonítják. A mellkasban raktározott extra zsírt és ductus szövetet nem lehet könnyen eltávolítani egészséges táplálkozással vagy testmozgással. A legtöbb esetben a zsír- és/vagy mellszövet általában az izomfalon kívül helyezkedik el, és zsírleszívással könnyen és gyorsan eltávolítható. Ritka esetekben kis bemetszésre lehet szükség a mirigyes mellszövet eltávolításához.

 

További témák a gynecomastia területén

  • A gynecomastia műtét lehetséges kockázatai és szövődményei
  • Gynecomastia eltávolítási műtét és felépülés
  • Zsírleszívás férfiaknak - sörhas, férfimell, dupla áll
  • A „férfi mellek” zsírleszívással történő eltávolítása – új trend
  • A budapesti klinikánkon végzett férfi mellkisebbítő műtét előnyei
  • Távolítsa el a „férfi melleket” (gynaecomastia csökkentése)
  • Legyen jobb izomdefiníciója
  • Legyen vékonyabb profilja
  • Nézzen ki fiatalabbnak
  • Jól nézzen ki, érezze jól magát

 

Gyógyulási időszak gynecomastia műtét után

A gynecomastia, férfi mellkisebbítés után kompressziós ruhadarabot kap, amelyet folyamatosan, éjjel-nappal legalább két hétig visel. A következő két hétben továbbra is szüksége lesz kompressziós ruhadarabra, de csak részmunkaidőben – így eldöntheti, hogy nappal vagy éjszaka viselje.

A gynaecomastia műtét utáni első héten kötést kell viselni, ami pusztán annak biztosítására szolgál, hogy a duzzadt folyadék kiürüljön a mellkas területéről. Ezek a ruhák általában nagyon kényelmesek.

Az eljárás után némi fájdalomra és kellemetlen érzésre számíthat. A kényelmetlenség nem több vagy kevesebb annál, mint amit egy kemény edzőteremben végzett edzés vagy egy napos fizikai munka után érezhet, amikor nem volt rá felkészülve. Kicsit fájni fog, de a fájdalom gyorsan elmúlik a gyógyulás során, és nagyon kezelhető lesz. Fájdalomcsillapító szedhető.

Arra is számíthat, hogy néhány duzzadó folyadék kiszivárog az apró lyukakból, amelyeket az eljárás végrehajtásához készítettünk. Ez a szivárgás normális, amíg a bőr be nem záródik, ami elég gyorsan megtörténik. Hetekig tartó zúzódásokra és duzzanatokra kell számítani.

Az eredmények legalább egy-két hónapig nem lesznek láthatók, mivel az összes duzzanatnak teljesen le kell esnie az eredmények megtekintéséhez.

A műtét után néhány hétig csomók és mély duzzanat jelentkezhet. A keringés elősegítése és a zúzódások gyors megszüntetése érdekében hetente vagy akár kétszer is kérhetünk ultrahangos kezelést. Érezhet némi zsibbadást a területen, de ez elmúlik, ahogy a terület gyógyul, és a duzzanat hetek vagy hónapok alatt csökken.

Közvetlen vonalat kínálnak a nővérhez, így ha bármilyen problémája van, éjjel-nappal, hívhat tanácsot. Másnap visszamegy a klinikára kivizsgálásra.

 

Mi a helyzet a férfi mellkisebbítő műtét után?

Az apró bemetszésnyomok szinte teljesen eltűnnek, és soha senki nem fogja megtudni, hogy zsírleszívás történt a mellkasán – a hegesedés nem probléma.

Térjen vissza a normál hétköznapokba és edzhet is a férfi mellkisebbítés után

Általában néhány napon belül visszatérhet dolgozni, de ez nagyban függ attól, hogy milyen munkát végez. Beszélje meg sebészével, hogy mikor kezdje el a munkát. Általában akkor térhet vissza az intenzívebb testmozgáshoz, edzéshez amikor úgy érzi, hogy képes rá, de a gynaecomastia eljárás után enyhe testmozgás, például másnapi könnyű séta javasolt.

 

Tartsuk meg a versenysúlyunkat!

A súlyingadozás befolyásolja a szövetek állapotát és így könnyedén veszít a bőr a rugalmasságából. Éppen ezért, ügyeljünk rá, hogy mindig megtartsuk a versenysúlyunkat és ezzel együtt a gynecomastia műtét eredményét.

A gynecomstia, férfi mellkisebbítés beavatkozás ára a műtét bonyolultságától függ, az irányadó kötségek az Árak menüpont alatt találhatók.

 

Vissza a Plasztikai sebészet férfiaknak oldalra a Gynecomastia oldalról >

Vissza a Plasztika sebészet főoldalra a Gynecomastia oldalról >

 

Bejelentkezés ingyenes konzultációra gomb