Mellkisebbítés fórum - A mellkisebbítés okai

Bejelentkezés ingyenes konzultációra gomb

 

Meddig tart a mellfelvarrás eredménye?

6 ok amiért a nők mellkisebbítést kérnek

 1. Legyen vége a fájdalomnak, jöhet a mellkisebbítés
 2. Unom, hogy lógnak a melleim
 3. Nem találok magamnak megfelelő méretű ruhát
 4. Mindig kipirosodik a bőr a melleim alatt
 5. A terhesség és a szoptatás alatt még nagyobbak lettek a melleim
 6. Utálom, hogy megnéznek a férfiak az utcán

 

 1. Legyen vége a fájdalomnak, jöhet a mellkisebbítés

A nagy mellekkel megáldott nők nem igazán tudnak melltartó nélkül létezni. Emellett a nagy kosaras melltartók választéka sokkal kisebb, mint a szexi, kisebb méretű fehérneműk esetében. Az esztétikai probléma mellett a túlzottan nagy kebleknek egészségügyi következményei is lehetnek. A mellek súlya miatt kialakulhat hátfájás, vállfájdalom és ez akár gerincferdüléshez is vezethet. Ez az ok szokott vezető helyen lenni a mellkisebbítés mellplasztika beavatkozást igényló pácienseink között.

 1. Unom, hogy lógnak a melleim

A gravitáció hatására bőrünk testünk minden területén idővel megereszkedik. A mellek esetében nemcsak a bőr, de az egész emlő a mirigyállománnyal együtt lefelé tart, ami egy bizonyos szint után már nagyon zavaróvá válhat. A megereszkedett mellek gátlásokat okozhatnak viselőjükben, ami a szexuális életükre is kihathat. A sportolás sem okoz igazán örömöt, a futásnál kifejezetten zavaró, ha a sportmelltartó viselése mellett is a keblek folyamatosan rázkódnak. A mellkisebbítést követően nagyon pozitív véleményeket kapunk vissza a pácienseinktől. Arról számolnak be, hogy pozitív irányban teljesen megváltozott az életük.

 1. Nem találok magamnak megfelelő méretű ruhát

Alul 40-es a méretem, felül 46-os. Amikor egy nadrágról és egy pulóverről van szó, ez a probléma könnyen kiküszöbölhető, hiszen két külön öltözéket öltünk magunkra. De mi van akkor, ha álmaink alkalmi ruháját szeretnénk megvásárolni, de a méret, ami derékban jó, az mellben szűk. Folyamatosan kompromisszumokat kell kötnünk az öltözködésben, soha nem érezzük úgy, hogy csinosak vagyunk.

 1. Mindig kipirosodik a bőr a melleim alatt

Az összeérő mellek jobban izzadnak, ez megsértheti a bőr védelmező szarurétegét ezen a területen és különböző bőrproblémák kialakulásához vezethet, mint például ekcéma, gombásodás, tüszőgyulladás.  A túl nagy keblek esetben a nők azt érzik, hogy a mell alatti rész bepállik, a mellek folyamatos összedörzsölődése, kipirosodása sem túl kellemes érzés. A mellkisebbítést, mellfelvarrást követően nem fog érintkezni a mell alatti bőr az emlővel. Ezáltal gyorsan meg fog szűnni a bőr irritáció és felszabadultabb lehet a hétköznapjaiban.

 1. A terhesség és a szoptatás alatt még nagyobbak lettek a melleim

Míg a kisebb keblű nők élvezik, hogy a terhesség és a szoptatás alatt melleik megduzzadnak és kifejezetten sajnálják, hogy a szoptatás után vége lesz ennek az állapotnak, az alapból nagyméretű kebleket viselő hölgyek számára még több kellemetlenséget és pszichés problémát okozhat testük ezen területének megváltozása.  Sajnos a várandóság emléke nem múlik el nyomtalanul a testükön, hiába nyerik vissza eredeti alakjukat, a mell bőre megnyúlhat, a keblek még jobban lógásnak indulhatnak. Természetesen a mellkisebbítés tulajdonképpen mellfelvarrás beavatkozást is magában foglal, így tudjuk a melleket az eredeti pozíciójukba visszahelyezni.

 1. Utálom, hogy megnéznek a férfiak az utcán

A nagy keblű nők pontosan tudják, hogy miért szegeződik rájuk a férfiak tekintete és azt is, hogy ilyenkor mit gondolnak magukban. Nem szeretnének a férfiak erotikus fantáziájának szereplői lenni, egyáltalán nem érzik hízelgőnek a férfiak ezen irányú érdeklődését.

Ha a fent felsorolt problémák az életminőség rovására mennek, érdemes kikérni a plasztikai sebész véleményét a mellcsökkentő műtéttel kapcsolatban.  A mellkisebbítő műtéti eljárással a mell térfogatát, súlyát lehet csökkenteni, ezáltal a mellek alakja esztétikusabb lesz.  Ez a fajta mellkorrekció az esetek túlnyomó többségében a megnyúlt, felesleges bőr eltávolításával és a mirigyállomány kisebbítésével történik. Plasztikai műtéttel nemcsak a mell méretét lehet jelentősen csökkenteni, de a lógó mell formáját is korrigálni lehet. Akár az eredeti súly-térfogat 50 %-val is csökkenthető az emlő nagysága.

Amennyiben kérdése támadt, vagy több információra van szüksége ajánljuk figyelmébe a díjmentes konzultációt, mely során szakorvos válaszolja meg kérdéseit! Ha több részletet szeretne olvasni a témáról nézze meg az ide vonatkozó Wikipedia oldalt.

 

Vissza az Mellkisebbítés főoldalra az Mellkisebbítés okai oldalról >

Vissza a Plasztikai sebészet főoldalra a Mellkisebbítés okai oldalról >

Bejelentkezés ingyenes konzultációra gomb