Mellnagyobbítás, mellplasztika további részletei

Bejelentkezés ingyenes konzultációra gomb

 

Mellnagyobbítás, mellplasztika további részletek

Mellnagyobbítás a saját testzsírral? Van ilyen is!

Újabb zseniális eljárásnak örülhetünk a regeneratív plasztikai sebészet területén belül: mellet nagyobbítani ugyanis már saját zsírral is lehet. A mindenkori szakmai követelményeknek eleget téve erre a Pasarét Klinika plasztikai sebészeten is van lehetőség.  

Mit kell tudni az eljárásról?

A műtét során a páciens saját zsírpárnáit használják fel, méghozzá úgy, hogy a zsírsejtek továbbra is életképesek maradnak. A beavatkozást az ún. Tulip mikrokanülökkel végzik. A zsírt, melyet ezen kanülökkel kinyernek, összegyűjtik, majd különböző kötelező fázisokon haladnak végig, például ülepítésen, szűrésen és mosáson, hogy végül olyan zsírt kapjanak, amely alkalmas a feltöltésre.

Fontos tudni, hogy ezt az eljárást nem mindenki tudja igénybe venni, hiszen számos kritériumnak meg kell felelni.

A vékony testalkatú hölgyeknek, valamint azoknak, akik rendszeresen sportolnak, jóval kevesebb zsírpárnájuk van, így az ő szöveteiket károsítás érné a folyamat során. Ugyancsak nehezített pályán mozognak a megereszkedett mellel sebészhez forduló nők, itt először egy mellfelvarró eljárásra van szükség, csak azután kerülhet sor a saját testzsírral való feltöltésre.

Míg az implantátumokra a masszív, rugalmas tapintás jellemző, a saját zsírral feltöltött mellek puhák maradnak – az utóbbival elérhetjük, hogy nem kell kés alá feküdnünk 10-15 év múlva újra.

Hogyan zajlik a saját zsírral történtő feltöltés?

Egy éjszakás klinikai bent alvásos ellátás keretében, altatásban végzik ezt a fajta mellplasztika műtétet. Amikor a páciens találkozik az orvosával, részletesen megterveznek mindent. A műtét után egy speciális melltartót, valamint egy szorító ruhát is kap a páciens, amely a zsíradó területet óvja.

Mit kell tudni a gyógyulásról?

A zsírsejtek körülbelül három-négy hét után válnak képessé az önálló működésre. Fontos, hogy a melleket mindentől kíméljük ebben az időszakban, tilos ráfeküdni, megnyomni őket, sőt, még a testmozgás, az aktív sportolás is kerülendő. Azon a területen, ahonnan a zsírt leszívták, 4-6 hét után számíthatunk általában gyógyulásra.

Előfordulhatnak mellékhatások, szövődmények?

Mint minden beavatkozásnál, itt is akadhatnak mellékhatások – azon a területen is, ahonnan a zsírt leszívták, és azon is, ahova feltöltötték. A bőrpír, az enyhébb duzzanatok pár nap alatt elmúlnak, nagyobb bevérzések, fertőzéssel és zsírgyulladással járó betegségek ritkán fordulnak elő. Amennyiben szimmetriabeli eltéréssel szembesülünk a gyógyulási idő letelte után, ez is gyorsan orvosolható.

Mammográfia, ultrahang a műtét után

Azok, akik a saját zsírral történő mellnagyobbítást választották, más eljárásra számíthatnak mammográfia vagy ultrahangos vizsgálatok során. A leszívott, majd feltöltött zsírsejtek ugyanis másképp viselkednek, emiatt fokozott figyelmet igényelnek.

Mennyire tartós eredményre lehet számítani?

Nem tudunk egységes időről beszélni, hiszen más eredményre számíthat egy fiatal, egy középkorú és egy idősebb páciens. Míg a fiatalok és középkorúak 5-6 évig is elégedettek lehetnek az eredménnyel, idősebb korban ez már kevesebb lehet. Beleszámít a műtét utáni életmód is, valamint a különböző élethelyzetek. Ha például valaki szülés után gyermekét szoptatja, hirtelen fogy le vagy épp hízik meg, a bőrszövetei is átalakulnak.

A mellfelvarrás, mellplasztika, mellnagyobbítás árak, a különböző beavatkozások esetén eltérnek és elérhetőek az Árak menüpont alatt.

A beavatkozások hozzávetőlegesen felét a női ügyfeleinknek mellplasztika műtétei teszik ki. Emellett nagyon gyakran végzünk:

beavatkozásokat is, hogy csak a leggyakoribb eseteket említsük meg.  Ezeken túl rengeteg egyéb plasztikai és általános sebészet hatáskörébe tartozó beavatkozást végzünk, mint p. karplasztika, combplasztika, vagy az arc, fül és szem környéki beavatkozások, melyeket részletesen áttekinthetnek a fenti menüpontjaink alatt.

Amennyiben kérdése támadt, vagy több információra van szüksége ajánljuk figyelmébe a díjmentes konzultációt, mely során szakorvos válaszolja meg kérdéseit!

 

Vissza a Mellplasztika összefoglaló oldalra az Mellnagyobbítás további részletek oldalról >

Vissza a Plasztikai sebészet főoldalra az Mellnagyobbítás saját zsírral oldalról >

 

 

Bejelentkezés ingyenes konzultációra gomb