IDŐPONT EGYEZTETÉS

Neve és telefonszáma megadása után kolléganőnk fogja keresni időpont egyeztetése céljából.
A konzultáción Dr. László Zsolt plasztikai sebész tájékoztatja Önt a műtét menetéről, a várható eredményről, a beavatkozás előtti és utáni teendőkről, illetve megválaszolja egyéb kérdéseit. A részvétel ingyenes és nem jár semmilyen kötelezettséggel.


=
Mégse

Fülplasztika

Mikor indokolt a beavatkozás?

 

A fülplasztikai beavatkozás minden olyan esetben indokolt, amikor a fülkagyló alaki eltérése megbontja a fej harmóniáját. A beavatkozást leggyakrabban elálló fül esetén kéri a páciens. Gyakran örökletes tényezők, vagyis a szülőknél látható alaki variációk válnak túlzottan hangsúlyossá gyermekeik esetében. Ezért a legtöbb esetben gyermekkorban, 4 és 14 év között kerül sor fülplasztika műtétre, hiszen a fül 5 éves korra majdnem teljesen kifejlődik. Természetesen végezhető fülplasztika beavatkozás később is, gyakorlatilag bármikor.

Az elváltozások elemzése során az egyes hajlatok, gödrök alaki eltérése, a fül egyes részeinek egymáshoz viszonyított aránya, illetve a fülkagyló koponyához történő illeszkedése vizsgálandó. A fülplasztikai beavatkozás során a fülkagylók illeszkedésének alakításával illetve formálásával lehet a diszharmóniát megszüntetni. Nem minden esetben érhető el tökéletes szimmetria, a célokat és lehetőségeket az orvossal történő beszélgetés során célszerű tisztázni.

 

A fülplasztikai műtét

 

A műtét során a fül koponyához közelítése vagy egyéb korrekciója történik. A beavatkozás ambuláns megoldással kb. 1-1,5 órát vesz igénybe, és teljesen fájdalommentes megfelelően alkalmazott helyi érzéstelenítés esetén. A bemetszés a fül hátsó felszínén, nem látható helyen történik, majd a porc bemetszése, szükség esetén kimetszése, a közelítő öltések behelyezése következik. A fülplasztika műtétet követően a helyi érzéstelenítő hatásának megszűnte után fájdalomcsillapító szedésével jól tolerálható a fájdalom.

A fülplasztika beavatkozást követően 7-10 napig kell un. turbánkötést viselni, ennek eltávolítása után, majd a varratszedést követően még 2-3 hétig pánt viselése javasolt alváshoz. Két héttel a kötés levétele után már olyan sporttevékenység megengedett, amely nem veszélyezteti a műtét környékét (birkózás, karate). Mint minden műtéti beavatkozás estén, így a fülplasztika beavatkozás során is felléphet utóvérzés, esetleg fertőzés a műtéti területen. Ezek azonnali ellátást igényelnek. A fülplasztika műtét eredménye 3-4 hónap múlva értékelhető teljes egészében.

Kérje díjmentes konzultációnkat, mely során plasztikai sebészetünkön szakorvossal oszthatja meg elképzeléseit. Jelentkezzen online, vagy elérhetőségeink valamelyikén!

Időpont egyeztetés
Neve és telefonszáma megadása után kolléganőnk fogja keresni időpont egyeztetése céljából. A konzultáción Dr. László Zsolt plasztikai sebész tájékoztatja Önt a műtét menetéről, a várható eredményről, a beavatkozás előtti és utáni teendőkről, illetve megválaszolja egyéb kérdéseit. A részvétel ingyenes és nem jár semmilyen kötelezettséggel.
=
All rights reserved © 2015 Széptest Plasztikai Sebészet