Mellnagyobbítás műtét mellimplantátum beültetésével

Bejelentkezés ingyenes konzultációra gomb

 

Mellnagyobbítás, mellplasztika

A mellnagyobbítás szilikon implantátum beültetésével, saját zsír töltésével vagy macrolan töltéssel tud megvalósulni. Ezeken kívül még a mellfelvarrás is szóba szokott kerülni, amennyiben jelentősebben fel kell emelni a megereszkedett melleket. A választáshoz mindig a konzultáción keresztül vezet az út. Függ a páciens adottságaitól és attól, hogy milyen eredményt szeretne a beavatkozással elérni.

A mellplasztika összefoglaló neve számos olyan műtéti eljárásnak, mely során a női melleket különböző technikákkal, különböző okokból operáljuk. A mellnagyobbítás szilikonnal történhet rekonstrukciós célzattal, amikor rákos műtétet követően végzünk emlőplasztikát, hogy visszaállítsuk az emlő eredeti formáját és végezhetünk mellplasztikát esztétikai célzattal, amikor a páciens valamilyen okból nem megelégedett a formával, nagysággal. Ezen esetekben végezhetünk emlőnagyobbítást, emlő felvarrást, illetve ezek kombinációját, tehát felvarrást, nagyobbítást együtt.

 

 

Mellnagyobbítás szilikonnal

Az emlőnagyobbító műtéteket általában akkor végzünk , amikor a páciens mellei a pubertás időszakot követően nem fejlődtek ki megfelelően, vagy nem elégedett a formájával, vagy szoptatást, fogyást követően sorvadt, apadt le az állomány és a páciens mellplasztika műtétével kívánja visszaállítani az eredeti állapotot.

A mellnagyobbítás szilikonnal beavatkozás elvégzésével ajánlott várni 18 éves korig, mert addig fejeződik be általában az emlő fejlődése, illetve a nagyobbító műtét idejének meghatározásakor, figyelembe vesszük a páciens pszichéjének fejlettségét is. Előfordulhat, hogy egy 18 év körüli páciens még nem megfelelően érett a műtét elvégzésére. Ilyenkor a mellplasztikával tanácsos várni, amíg úgy ítéljük meg, hogy a fiatal megfelelően érett a döntés meghozatalához.

A beavatkozás során leggyakrabban implantációt végzünk, amely műtét során szilikon implantátumot használunk. A plasztikai sebész és páciense konzultáció során döntik el, beszélik meg, melyik nagyságú formájú implantátum a legharmonikusabb, a legtesthezállóbb a páciens esetében. Ennek kiválasztásában segítséget nyújt a műtét előtti és utáni fotók megtekintése. Ilyenkor az orvos olyan képeket mutat a páciensnek, melyeken hasonló alkatú, emlő nagyságú, formájú, páciensek szerepelnek először a műtét előtt, majd a nagyobbítás után. Ilyenkor jól látható, hogy bizonyos nagyságú, formájú implantátum behelyezésével milyen eredményt lehetett elérni.

Mellnagyobbítás, mellplasztika árak, képek és tapasztalatokA mellplasztika a a leggyakrabban kért beavatkozás a hölgyek körében.
A mell a nőiesség egyik legfontosabb szimbóluma és amennyiben nem fejlődik ki megfelelően, vagy valamilyen oknál fogva / szoptatás, fogyás-hízás, tumoros mellműtét során csökken a térfogata, deformálódik az alakja komoly problémákat okozhat a pácienseknél.

A mell műtét eredménye sokat javíthat a páciens megjelenésén, magbiztonságán, de fontos, hogy ne változtattassa meg annak személyiségét, illetve nem változtatja meg az emberek pácienshez való viszonyulását.

A mellmegnagyobbításra azon hölgyek a legalkalmasabbak, akik a műtéttől kinézetük javulását várják Sok probléma szokott lenni azokkal, akik a tökéletessé válásukat, egyéb problémájuk, például kapcsolati jellegű problémák/ megoldódását remélik, túlzott, irreális elvárásaik vannak.
Az mellmegnagyobbítás műtéte során implantátumot helyezünk be az emlő állomány, vagy a mellkasi izomzat alá. Ez történhet a páciens:

 • az mell méretével, formájával szembeni elégedetlensége,
 • a mell állományának különböző okokból / pl. terhesség, fogyás/ bekövetkező sorvadása,
 • a kétoldali mell térfogat különbsége,u.n. asszimmetriája,
 • az emlő onkológia sebészetét követő újraképzésének igénye miatt.

 

Mellnagyobbítás árak

A mellnagyobbítás árak 1.150.000 forinttól indulnak, alapvetően a bevatkozás fajtájától, a felhasznált mellimplantátum típusától függnek, és mindig a konzultáción személyre szabva kerül meghatározásra. Ha a pontos árat szeretné megtudni, akkor várjuk egy ingyenes konzultációra. A mellplasztika árak megtekinthetőek a Plasztika sebészet árak oldalunkon.

Mellnagyobbítás képek

A női mell az egyik legérzékenyebb testrész – nem csupán fizikai felépítésénél fogva, hanem kulturális és pszichés okok miatt is. Plasztikai sebészetünkön jól tudjuk, hogy a beavatkozást fontolgató hölgyeken nagyon nagy a nyomás sok irányból. Ezeket is segít feldolgozni szakértő csapatunk, hogy minden dilemmát eloszlassunk közösen. Nézze meg a Mellnagyobbítás képek sorozatainkat a galériánkban.

Mellnagyobbítás után

A végeredmény szempontjából nagy jelentősége van a mellnagyobbítás után a felépülési időszaknak. Rendkívül fontos a plasztikai sebész által adott szabályok betartása.

A következő leírás egy átlátható útmutatást ad ahhoz, hogy mire számíthat a mellplasztika után, áttekintést kap, hogy mit kell tennie a hatékony gyógyuláshoz, mit szabad és mit nem.

 

Mellplasztika bevatkozásnál használt mellimplantátum típusok

A mellplasztika mellnagyobbító eljárásánál használt mellimplantátum többnyire szilikon géllel vagy (ritkábban) fiziológiás sóoldattal töltött szilikon fallal rendelkező betét. Esztétikai célból a szilikon géllel töltött implantátumok a legalkalmasabbak, hisz a szilikon sűrűsége, konzisztenciája hasonlít a legjobban az emberi szövetéhez. A fiziológiás sóoldattal töltött implantátumokat inkább a rekonstrukciós műtétek során a szövetek tágítására használjuk.

Az emlő implantátumok használatával kapcsolatban sok tévhit terjedt el, mint például rákképző hatásuk, vagy immunológiai betegséget okozó hatásuk. Számos, átfogó nemzetközi vizsgálat alapján, a mai mellnagyobbítás tapasztalatok alapján nincs kapcsolat az emlőrák kialakulása és a szilikon protézis használata között. Az is nyilvánvalóvá vált, hogy a szilikon nem lép reakcióba a szervezet sejtjeivel.

A tok felszíne lehet sima, vagy un. texturált (érdes) felszínű. A statisztikák szerint a texturált felszínű implantátumok esetében kevesebb az un. kapszula, túlzott tokképződés.
Különböző formájú implantátumokat használhatunk a beavatkozáshoz:

 • a leggyakoribb a kerek implantátum, de ezen belül különböző projekciójú, átmérőjű implantátumok állnak rendelkezésre az optimális műtét előtti tervezéshez.
 • csepp formájú vagy anatomikus: mint, ahogy a nevében is benne van természetes forma eléréséhez a legalkalmasabb típus. Ezzel az implantátummal történő mell megnagyobbítás során az emlő felső részénél, az u.n. dekoltázsban lágyabban emel és így éri el az u.n. anatomikus mell formát.
 • aszimmetrikus implantátum: ez az implantátum oldal irányban hosszabb és azon mellek nagyobbítására alkalmas, mely aszimmetrikus ezen tengely mentén.

 

További kérdések megválaszolása a mellimplantátum fajták témakörben >

Plasztikai sebészet - Pasarét Klinika

 

Meddig maradhat bent egy implantátum?

A különböző gyárak különböző hosszúságú garanciát adnak. Használunk olyan implantátumokat is, melyekre a cég már örök élet garanciát ad, tehát nem kell kicserélni ezeket.

Mellnagyobbítás árak, a beavatkozás ára

A mellnagyobbítás árak több paraméteről is függenek. A beavatkozás ára függ:

 1. a páciens mellszöveteinek állapotától
 2. a beavatkozás mértékétől
 3. az implantátum típusától
 4. az implantátum méretétől
 5. az esetleges kiegészítő beavatkozásoktól, mint mellfelvarrás és egyéb szükséges plasztikai sebészeti beavatkozások.

A különböző mellnagyobbítás árak megtaláhatóak az Árak menüpontunk alatt. Mellnagyobbítás képek, előtte utána fotók megtekintehtőek a Galériánkban.

 

Mellplasztika, mellnagyobbítás árak és képek

 

A mellnagyobbítás műtétéről

A műtétet általában altatásban végezzük, időtartalma kb. 1 -1,5 óra.
Az implantátum behelyezése, mint ahogy már említettük, történhet izomállomány, illetve mellállomány alá. Ennek eldöntése a beteg alkata, az mell mérete, a mellkas körfogata alapján történik. Általában kisebb emlő méret kevesebb emlőállomány esetében javasolt az izom alá helyezés, hisz ilyenkor kevesebb szövet áll rendelkezésre az implantátum biztonságos fedésére és idővel az implantátum kontúrja megjelenhet az emlő felső ívében.

A legújabb módszerek alkalmazása során már nem a teljes mellizom alá helyezzük az implantátumot, hanem az u.n. dual plane rétegben csak az izom felét, harmadát emeljük meg, mely sokkal kevésbé megterhelő, fájdalmas a páciensnek és szebb eredmény érhető el.
Szintén újabb módszernek számít, mikor csak az izomtok alá, az u.n. fascia aláhelyezzük az implantátumot.

A behelyezés leggyakrabban az a mell áthajlási redőjében ejtett kb. 3,5-4,5 cm-es metszésből történik, ezen régióban szép vonalas, keskeny hegek keletkeznek, melyek bizonyos idő elteltével már szinte nem is láthatók. A behelyezés történhet a bimbóudvar körül, ill. a hónaljban vezetett metszésből is- Általában ezen régióban is szépen gyógyulnak a hegek, de mivel ezen a részeken sokkal szembetűnőbbek kevésbé választják a páciensek.

A megfelelő méret meghatározása beteggel való konzultáció során, a páciens igénye alapján az alkati tényezők figyelembe vételével történik. Amennyiben a méretválasztás helyes volt, a megnagyobbított emlőnek természetes formája, tapintása lesz és nem állapítható meg se látványra, sem tapintásra, hogy implantátumot tartalmaz.

 

A mellimplantátum használata során előfordulható szövődmények

Az műtét megfelelő gyakorlattal rendelkező kézben rutinszerű, biztonságos beavatkozás. Kis százalékban azonban, mint minden beavatkozás során, előfordulhatnak szövődmények, úgymint:

 • kapszula képződés: az implantátum körül normális esetben is kialakul kötőszövetes tok, mely megfelelő esetben fontos is az implantátum helyben tartásához. Azonban ezen tok túl képződhet, megvastagodhat, majd zsugorodhat. Amennyiben a zsugorodás mértéke egy bizonyos fokot elér, újabb műtét válhat szükségessé.
 • bevérzés, gyulladás alakulhat ki, mely ritkán szintén újabb műtétet eredményezhet.
 • előfordulhat az implantátum elvándorlása is, főleg ha túl korai volt a műtétet követő fizikai terhelés,
 • problémát jelenhet még a hegképződési zavar, az u-n- keloid hajlam.

 

További információk a mellimplantátum fajtákról a Wikipedián.

 

Vissza a Mellplasztika főoldalra a Mellnagyobbítás szilikonnal oldalról >

Vissza a Plasztikai sebészet főoldalra a Mellnagyobbítás szilikonnal oldalról >

 

Bejelentkezés ingyenes konzultációra gomb