IDŐPONT EGYEZTETÉS

Neve és telefonszáma megadása után kolléganőnk fogja keresni időpont egyeztetése céljából.
A konzultáción Dr. László Zsolt plasztikai sebész tájékoztatja Önt a műtét menetéről, a várható eredményről, a beavatkozás előtti és utáni teendőkről, illetve megválaszolja egyéb kérdéseit. A részvétel ingyenes és nem jár semmilyen kötelezettséggel.


=
Mégse

Arcplasztika

aloldal_testrészek_tölt_botox

 Arcplasztika műtét?

Az arcplasztika műtétnek számos oka lehet, elsődleges szempont azonban az esztétika. Az idő előrehaladtával az arc a többi testtájékhoz hasonlóan öregszik. Az arcon azonban az öregedés jelei sokkal szembetűnőbbek és ráadásul sokkal kevésbé palástolhatóak, sok embernek nehézséget okoz ezek elfogadása .

Az arcplasztika műtét sokakban felmerül, főleg akkor, ha az öregedés során csökken a bőr feszessége , megjelennek a szem körüli ráncok, az un. szarkalábak, mélyülnek a homlok vízszintes , ill. a szemöldökök közötti függőleges ráncai , az orrszárnyak és a szájzugok közötti barázda egyre határozottabbá válik, az arc, a nyak bőre megereszkedik .

Ezen folyamatok hátterében az arc felépítésében résztvevő szövetek fiziológiás átalakulása keresendő, úgymint az izom- zsír-, kötőszövet sorvadása, víztartalmának csökkenése, a bőr és ktsz. rugalmas rostjai mennyiségének a csökkenése.

Az arcplasztika legfőbb oka az öregedés elleni fellépés! Az öregedés elfogadása sok embernél nem jelent problémát, de jelentős hányaduk nem tud beletörődni ebbe. Gyakran a társadalmi elvárások is erősítik az embereket ezen érzéseikben, sokszor a szakmájukban, életükben való érvényesülés is megkívánja a fiatalosabb kinézetet , mely elérése érdekében fordulnak plasztikai sebészekhez.

Arcplasztika, mint esztétikai beavatkozás

 

Az arc fiatalító eljárásai között az egyik leghathatósabb lehetőség az arcplasztika műtét, mely sokféle technikát foglal magába.

Ilyen jellegű beavatkozást először az 1900-as években végeztek, mikor az arc bőrének alápreparálása nélkül csak kimetszették a felesleges bőr mennyiséget . Később az arc, nyak bőrének nagy kiterjedésű alápreparálása, túlzott oldal irányú megfeszítése volt a cél, mely sokszor olyan mértékű volt, hogy blokkolta az arc bizonyos izmainak működését és így megváltoztatta az arc mimikáját, annak jellegzetességeit.

Jelentős fejlődést jelentett az arc , a bőr és izom rétege között húzódó fascia (kötőszövetes rostrendszer) lemezeinek a megismerése. A műtétek során kipreparálhatjuk, megfeszíthetjük ezen rost rendszert fokozva az arcplasztika hatásosságát és természetesebb erdményt ad.

Az utóbbi években terjedtek el az un. miniliftingek, melyek előnye a régebbi arcplasztikai műtétekkel szemben, hogy sokkal kevésbé invazivak , sokkal kevesebb alápreparálással , heggel, kevesebb szövődmény lehetőséggel járnak és sokkal jobban tiszteltben tartják az arc sajátosságait , jobban törekednek az öregedés folyamán kialakult strukturális változások visszaállítására, sokkal természetesebb eredményt nyújtanak. Ezen műtétek során a fül előtti részen csak kb 6-8 cm szélességben preparáljuk fel a bőrt és egy specialis U alakú öltéssort helyezünk a bőr és az izom szövetek között húzódó fascia lemezbe, mely megfeszítésével emeljük meg a megereszkedett arcot. Mint látható ezen műtét során törekszünk az öregedés során a függőleges irányba megereszkedett arc anatomia helyzetének visszaállítására. Ezen eljárások kombinálhatók az arc középső részének a megemelésével is. Tekintve, hogy sokkal kisebb kiterjedésű műtétek akár helyiérzéstelenítésben, ambulanter is elvégezhetők, vagy felültes altatásban.

a_arc_2

A plasztikai sebésznek a műtét előtti konzultáció során megfelelő időt kell áldoznia a páciens arcának tanulmányozására, meg kell figyelni jellegzetességeit . Természetesen az arc öregedési folyamata senkit sem kerülhet el, de egyénenként különböző mértékű , arányú változásokat okozhat. A konzultáció során ezeket a változásokat is meg kell figyelni.

A sebésznek összegezve a megfigyeléseit kell kiválasztania a megfelelő műtét, kezelés típust. Bővebb információért, vagy ingyenes konzultációért kérjük forduljon kollégáinkhoz, vagy kérjen időpontot online!

Időpont egyeztetés
Neve és telefonszáma megadása után kolléganőnk fogja keresni időpont egyeztetése céljából. A konzultáción Dr. László Zsolt plasztikai sebész tájékoztatja Önt a műtét menetéről, a várható eredményről, a beavatkozás előtti és utáni teendőkről, illetve megválaszolja egyéb kérdéseit. A részvétel ingyenes és nem jár semmilyen kötelezettséggel.
=
All rights reserved © 2015 Széptest Plasztikai Sebészet