Alkalmazási területek a zsírleszívás beavatkozásnál

Bejelentkezés ingyenes konzultációra gomb

 

Zsírleszívás alkalmazási területeiMilyen testterületeken alkalmazható a zsírleszívás?

Az évek során felcsúszik néhány plusz kiló a testünkre, amelyektől egyre nehezebb megszabadulni. Sőt, testünkön vannak olyan területek, ahonnan sem diétával, sem kemény edzéssel nem tudjuk eltüntetni a lerakódott zsírréteget.

In case you would like to read about liposuction topic in English, please click here -> !

Leginkább genetikai eredetű zsírfelhalmozódásról van szó, felmenőinktől örököltük ezt a hajlamot. Ilyenkor jöhet szóba a zsírleszívás, amivel a test arányain, a testkontúron lehet javítani. Általában három terület jut az eszünkbe, ahol ezt a plasztikai eljárást szokás végezni:

  • has,
  • derék,
  • comb.

Valójában ennél több testrészen is lehet élni a zsírleszívás eszközével. Akár a

  • toka,
  • térd,
  • fenék,
  • felkar

esetében is megválhatunk a nem kívánt zsírpárnáktól, de a belső combok vékonyítása is lehetséges ezzel a sebészeti beavatkozással.

Mire jó a zsírleszívás?

A zsírleszívás nem egy fogyasztó módszer, nem helyettesíti a fogyókúrát, hanem kiegészíti azt. Nem az érdemi testsúlycsökkenés a cél.  Ugyan a műtét során jelentősen csökken a zsírsejtek száma, de a beavatkozás eredménye centiméterekben és nem kilogrammban mérhető. Azzal, hogy területenként néhány deciliternyi zsírt leszívnak, a ruhaméret is egy-két számmal csökkenhet. Az orvos azt szokta javasolni, hogy mielőtt a páciens zsírleszívásra szánja el magát, diétával és mozgással érje el a versenysúlyát. Az ezután fennmaradó, zavaró zsírfelhalmozódástól tudja az orvos megszabadítani őt a műtét alkalmával.

Mennyi zsírt lehet egy alkalommal leszívni?

Mivel a kiszívott zsírral sok vér is távozik a szervezetből, szigorúan meg van szabva a leszívható zsír mennyisége. Magánklinikán, ahol az intenzív ellátás komplikáció esetén nem megoldott, egy alkalommal maximum 3 liter zsírt szabad leszívni. A plasztikai sebészeti eljárás során a leszívandó zsír mennyisége testalkattól függ.  Vékonyabb testalkatú embereknél egy területről körülbelül 200 milliliternyi egy testesebb páciensnél akár 300-400 milliliternyi mennyiségű zsírt távolítanak el.

Mi történik a leszívott zsírral?

Ma már a leszívott zsír „ újrahasznosítható”, nem kell feltétlenül kidobni, fel lehet használni a test más területeinek feltöltéséhez. A műtétet megelőző orvosi konzultáció során szó esik a zsírszövetek esetleges felhasználásáról. Az arc, a mell, a fenék, a vádli plasztika esetében a saját zsír az implantátumot is kiválthatja.

A zsír eltávolítás beavatkozás fajtái

Napjainkban többféle módszer is elterjedt a zsír leszívásávall kapcsolatban. Maga a műtéti eljárás ugyanaz, a technológiai megoldások alapvetően a zsírszövet fellazításában különböznek

  • A legelterjettebb a vákuum vezérelt zsírleszívás típus, amely a vákuum erejét kihasználva működik. Ilyenkor a sebész egy bemetszésen keresztül egy vékony csövet vezet be a műtéti területbe, a csövet ki-be mozgatva a vákuum segítségével lazítja fel a zsírszövetet. A felesleges zsírszövetek egy kanülön keresztül tudnak távozni.
  • Vibráció vezérelt zsírleszívásnál a kanül feje folyamatos rezgésben van és ez a vibrálás segít fellazítani fel a zsírszövetet. Nehezen megközelíthető területekről is könnyebben megoldható a zsír leszívása ezzel a módszerrel.
  • Ultrahangos zsírleszívás a zsírszövetek fellazításban az ultrahang játszik szerepet. A zsírsejtek a fellazítást követően ugyanúgy a kanülön keresztül tudnak távozni.

Meddig tart a zsírleszívás eredménye?

Egy adott területről a zsírsejtek maximum a 80-90 százalékát lehet eltávolítani, ezért a visszahízás lehetősége nem kizárt. A zsírleszívás tartóssága a pácienstől is függ. Ha nem vigyáz a bevitt kalória mennyiséggel és felszed újabb felesleges kilókat, a kezelt területen évek alatt újra megjelennek a nem kívánt zsírpárnák. Az alkati tényező is szerepet játszik az újabb, eseteleges zsírfelhalmozódás esetében, nem mindegy kinek milyenek a kötőszövetei, milyen kollagén-állománnyal rendelkezik. Jó hír az, hogy a kötőszövetek roncsolódása miatt nehezebben rakódik le a zsírréteg azokra a területekre, amelyekről már leszívták a zsírt. A zsírleszívást nagyon gyakran ki kell egészíteni, hasplasztika, fenékplasztika, combplasztika vagy karplasztika beavatkozásokkal. Ezek azért szükségesek, hogy a zsír leszívását követően megmaradt lógó bőrt feszessé tegye.

Amennyiben több részletre kiváncsi a zsírleszívás körülményeivel kapcsolatban, olvassa el a következő wikipedia cikket.

A beavatkozások hozzávetőlegesen felét a női ügyfeleinknek mellplasztika műtétei teszik ki. Emellett nagyon gyakran végzünk:

beavatkozásokat is, hogy csak a leggyakoribb eseteket említsük meg.  Ezeken túl rengeteg egyéb plasztikai és általános sebészet hatáskörébe tartozó beavatkozást végzünk, mint p. karplasztika, combplasztika, vagy az arc, fül és szem környéki beavatkozások, melyeket részletesen áttekinthetnek a fenti menüpontjaink alatt.

Vissza a Zsírleszívás oldalra a zsír leszívás alkalmazási területei oldalról  >

Vissza a Plasztikai sebészet főoldalra a zsírleszívás alkalmazási területei oldalról  >

Bejelentkezés ingyenes konzultációra gomb