Lézeres kezelések

Lézeres arckezelés, hegkezelés

Lézeres kezelések - Alma lézerrel, a lemodernebb technológiával

LÉZERES ARCKEZELÉS

LÉZERES VISSZÉR MŰTÉT

BŐRHIBÁK KEZELÉSE LÉZERREL

LÉZERES ROSACEA KEZELÉS

LÉZERES PIGMENTFOLT ELTÁVOLÍTÁS

LÉZERES BŐR FESZESÍTÉS

 

Milyen kezelésekre használjuk az ALMA lézert?

Az Alma lézer alkalmas bőrfeszesítő arckezelésekre, aknés bőr kezelésére, hegkezelésre, rosacea eltávolításra, pigmentfolt kezelésre ill. seprűvénák vagy az arcon előforduló hajszálerek kezelésére.

 

OLVASSON BŐVEBBEN >>

Kinek ajánljuk a lézeres kezeléseinket?

Az ALMA lézeres kezelések megoldást jelenthetnek bőrhibákkal küzdőknek. Legyen az idősödéssel együttjáró bőrelváltozás, vagy a fiatal bőrt elcsúfító pattanások, aknék. Ha műtét nélkül szeretne csodás változást bőre állapotában jelentkezzen be!

 

RÉSZLETEK >

 

 

 

   

Professzionális gépparkunk

Csúcskategóriás gépeink az ALMA Hybrid és a Harmony XL Pro, melyek világszinten is a legjobbnak számítanak.

 

RÉSZLETEK >

Szakembereink

Klinikánk vezetője és főorvosa, Dr. László Zsolt plasztikai sebész, aki a lézeres kezelések specialistája is egyben. Továbbá évtizedes gyakorlattal rendelkező lézerspecialisták dolgoznak kifejezetten ezen a területen.

 

RÉSZLETEK >

 

 

A kezelések menete

Az ingyenes konzultációtól az utókezelésekig. Attól függően, hogy milyen lézeres kezelésre jelentkezik a kezelés menete és gyakorisága változhat.

 

RÉSZLETEK >

Eredményeink

Ahogy mondani szokták: egy kép többet mond minden szónál. Kezeléseink hatékonyságát is leginkább pácienseink előtte-utána fotói és videói hitelesítik.

 

RÉSZLETEK >

 

FOGLALJON IDŐPONTOT EGY INYGENES KONZULTÁCIÓRA VAGY VÁLASSZON SZOLGÁLTATÁSAINK KÖZÜL!

 

IDŐPONTFOGLALÁS ÁRLISTA BLOGBEJEGYZÉSEK

 

 

 

Gyakran feltett kérdések a lézeres kezelésekkel kapcsolatban

1) Van-e a lézeres kezelés olyan hatékony, mint egy műtéti beavatkozás? >>

2) Milyen esetekben ellenjavallott a lézeres kezelések elvégzése? >>

3) Vannak-e mellékhatásai a lézeres kezeléseknek? Milyen kockázatok merülhetnek fel? >>

4) Milyen tiltólistás dolgok vannak a kezelés előtt? >>

5) Kezelés közben mit érez a páciens, mi történik a bőrrel? >>

6) Melyek a lézeres kezeléseket követő teendők a páciens részéről? >>

7) Meg kell-e ismételni a kezelést, mikor derül ki, hogy hány beavatkozásra van szükség? >>

 

 

Pácienseink mondták

 

Márta (32)

A rosacea kezelésen jártam a Pasaréti Klinikán, és csak azt bánom, hogy nem mentem hamarabb. Évek óta alapozókkal igyekeztem eltüntetni a számomra nagyon zavaró bőrpírt, amitől most sikeresen megszabadultam. Köszönöm a klinika dolgozóinak, mindenkinek ajánlani fogom, aki hasonlóval küzd, mert az eredmény tényleg lenyűgöző!

 

BŐVEBBEN >

Zoltán (54)

Egy viszonylag nagy műtéten estem át a közelmúltban, és feltűnő, élénkpiros heg maradt utána. Férfi létemre is zavarta a hiúságomat, ezért kerestem erre megoldást. A sokat dicsért lézeres hegkezelés abszolút bizonyított, rengeteget halványodott a hegem, nagyon elégedett vagyok az eredménnyel.

 

BŐVEBBEN >

 

 

 

   

Leóna (21)

A kamasz és tinédzserkoromat nagyon megkeserítették az aknék, melyek sajnos nyomot hagytak a bőrömön. Miután rátaláltam a lézeres hegkezelésre, tudtam, hogy szeretnék egy ilyen arckezelést. Alig hittem a szememnek, nagyon jelentős változást sikerült elérnünk, és végre bátran nézek tükörbe. Köszönöm!

 

BŐVEBBEN >

Mária (60)

Visszér-problémával kerestem fel a Pasaréti klinikát, mert hallottam a lézeres visszér-műtétről, ami kíméletesebb eljárás, mint a hagyományos műtét. A konzultáción szerencsére kiderült, hogy az állapotom lehetővé teszi ezt a beavatkozást. Egy pillanatig nem bántam meg, hogy rászántam magam. Minimális kellemetlenséggel járt, és már aznap haza is mehettem. Hihetetlenül boldog vagyok, hogy végre nem kompressziós harisnyában kell töltenem a nyarat.

 

 

BŐVEBBEN >

 

FOGLALJON IDŐPONTOT EGY INYGENES KONZULTÁCIÓRA!

 

IDŐPONTFOGLALÁS ÁRLISTA BLOGBEJEGYZÉSEK

 

 

   1. Mire jó a lézeres arckezelés?

Lézeres arckezelés, hegkezelés

Frakcionált lézeres felületkezelés

A frakcionált lézeres resurfacing egy non-invazív vagy minimálisan invazív eljárás, amely frakcionált lézertechnológiát alkalmaz a bőr megjelenésének megfiatalítására. Az ALMA frakcionált lézerei több ezer mikroszkopikus kezelési zónát hoznak létre a bőrben, érintetlenül hagyva a környező szöveteket. Ez serkenti a kollagéntermelést és felgyorsítja a természetes gyógyulási folyamatot. A frakcionált lézeres felületkezelést általában a következőkre használják:

Finom vonalak és ráncok

A kollagéntermelés serkentésével a frakcionált lézerek kisimítják a finom vonalakat és ráncokat, ami fiatalosabb megjelenést eredményez.

Aknés hegek

A frakcionált lézerek jelentősen csökkenthetik az aknés hegek megjelenését azáltal, hogy elősegítik a kollagén átalakulását és a bőr regenerálódását.

Fénykárosodás és öregségi foltok

Ezek a lézerek segíthetnek csökkenteni a napfoltok, öregségi foltok és egyéb pigmentációs rendellenességek megjelenését.

Egyenetlen bőrtextúra és –tónus

A frakcionált lézeres felületkezelés javíthatja a bőr általános textúráját és tónusát, így simábbá és egyenletesebbé válik.

 

 

Bejelentkezés ingyenes konzultációra gomb

 

  2. Miért hatékony a lézeres visszérműtét?

Lézeres visszérműtét

Lézeres visszérműtét, seprűér kezelés

Az ALMA lézereket érrendszeri elváltozások, például pókvénák és törött hajszálerek kezelésére is használják. Ezek a lézerek olyan hullámhosszokat bocsátanak ki, amelyeket a hemoglobin specifikusan elnyel az erekben, így azok koagulálódnak és idővel elhalványulnak. Az érelváltozások kezelését általában olyan állapotok esetén alkalmazzák, mint a rosacea, az arc kivörösödése és a lábvénák.

 

Melyik eljárás a jobb választás?

A választás a beteg egyéni állapotától és preferenciáitól függ. A lézeres visszérműtét általában kevesebb kényelmetlenséggel és gyorsabb gyógyulási idővel jár, míg a hagyományos visszérműtét esetén az általános érzéstelenítés miatt az eljárás alatt nincs tudatosság a folyamatról. Azonban mindkét eljárás hatékony lehet a visszértágulatok kezelésében, és az orvos segítséget nyújthat a legmegfelelőbb megoldás kiválasztásában.

Fontos konzultálni az orvossal, és megbeszélni az egyéni helyzetét, hogy a legjobb döntést lehessen meghozni. A visszértágulatok kezelése fontos lépés az érrendszeri egészség megőrzésében, és a megfelelő kezeléssel jelentősen javíthatja az életminőségét.

 

Hagyományos visszérműtét

A hagyományos visszérműtét, más néven visszérstripping, hosszú évekig a visszértágulatok kezelésének alapvető módja volt. Az eljárás lényege az érintett visszér eltávolítása a testből. Íme, a főbb jellemzők:

 • Általános érzéstelenítés: A hagyományos visszérműtét általában általános érzéstelenítésben történik, ami azt jelenti, hogy a beteg teljesen elalszik az eljárás során.
 • Sebészeti bemetszés: Az orvos egy bemetszést készít az érintett területen, majd eltávolítja vagy lezárja a visszértágulatot.
 • Hosszabb gyógyulási idő: A hagyományos visszérműtét után hosszabb a gyógyulási idő, és a betegnek általában néhány hétig kell különleges kompressziós harisnyát viselnie.

 

Bejelentkezés ingyenes konzultációra gomb

 

   3. Hogyan működik a lézeres bőrfeszesítés?

Lézeres bőrfeszesítés

Bőrfeszesítés

Az ALMA bőrfeszesítő lézerei rádiófrekvenciás (RF) technológiát alkalmaznak a bőr mélyrétegeinek melegítésére. Ez a szabályozott melegítés serkenti a kollagéntermelést és feszesíti a bőrt. A bőrfeszesítés népszerű lehetőség azok számára, akik műtét nélkül szeretnék csökkenteni az arc, a nyak és a test megereszkedett bőrét.

 

Az új lézeres arckezelés, hegkezelés eljárás egyre népszerűbb az arcplasztika területén. Olvassa el a Pasarét Klinika plasztikai sebészet blogját az új eljárásról. Az emberek egyre többet foglalkoznak önmagukkal az "otthoni irodából" érkező online találkozók miatt. A fáradt, egyre ráncosodó és megereszkedett arc sokaknak okoz önbizalom-problémákat, akikre megoldást jelenthet a lézeres arckezelés vagy az arcplasztika.

 

Az ALMA lézerrendszer egy sor fejlett bőrkezelési technológiát ölel fel, amelyek forradalmasították a bőrgyógyászat és az esztétika területét. Az ALMA lézerek sokoldalúságukról, pontosságukról és hatékonyságukról ismertek a bőrproblémák széles skálájának kezelésében. Ebben az átfogó áttekintésben megvizsgáljuk a különböző ALMA lézeres bőrkezelési típusokat, azok mechanizmusait és azokat a feltételeket, amelyekkel hatékonyan megcélozhatók.

 

 

Bejelentkezés ingyenes konzultációra gomb

 

   4. Akne és rosacea kezelés

Lézeres bőrfeszesítés

Az ALMA olyan lézeres kezeléseket kínál, amelyek az akne, az aknés hegek és rosacea kezelésére is szolgálnak. Ezek a lézerek csökkentik a gyulladást és elősegítik a kollagéntermelést, ami tompíthatja és megszüntetheti az aktív aknés hegek megjelenését.

 

 

Bejelentkezés ingyenes konzultációra gomb

 

  5. Bőrfiatalító és pigmentációs kezelés

Lézeres visszérműtét

Az ALMA lézerek hatékonyan kezelhetik a különböző pigmentációs problémákat, beleértve a melazmát, a szeplőket és az anyajegyeket. A felesleges melanin lebontásával a bőrben ezek a lézerek jelentősen csökkenthetik a pigmentált elváltozások megjelenését. Ezenkívül az ALMA lézerek segíthetnek javítani a bőr általános textúráján és minőségén.

 

Bejelentkezés ingyenes konzultációra gomb

 

   6. Testkontúrozás

Lézeres testkontúrozás

Az ALMA lézerek nem sebészi kontúrozó kezeléseket is kínálnak, amelyek segíthetnek csökkenteni a makacs zsírlerakódásokat és javítani a test kontúrjait. Ezek a kezelések jellemzően a lézerenergia és az RF technológia kombinációját alkalmazzák a zsírsejtek megcélzására és elpusztítására. A testkontúrozás kiváló lehetőség azoknak, akik invazív eljárások, például zsírleszívás nélkül szeretnék megformázni testüket.

 

 

Bejelentkezés ingyenes konzultációra gomb

 

  7. Lézeres hegkezelés

Lézeres hegkezelés

Az ALMA hegek revíziós kezelései hatékonyak lehetnek a műtétek, sérülések vagy egyéb bőrbetegségek okozta hegek megjelenésének minimalizálásában. A lézerek serkentik a kollagén átalakulását és a bőr regenerálódását, ami idővel simább és kevésbé észrevehető hegekhez vezethet.

 

 

Az ALMA hegek revíziós kezelései hatékonyak lehetnek a műtétek, sérülések vagy egyéb bőrbetegségek okozta hegek megjelenésének minimalizálásában. A lézerek serkentik a kollagén átalakulását és a bőr regenerálódását, ami idővel simább és kevésbé észrevehető hegekhez vezethet.

Az ALMA lézeres bőrkezelései a lehetőségek széles skáláját ölelik fel azoknak az egyéneknek, akik különböző bőrproblémákat szeretnének kezelni és általános megjelenésüket javítani. Ezek a kezelések pontosságukról, biztonságukról és hatékonyságukról ismertek, és a bőrgyógyászat és az esztétika szerves részévé váltak. Fontos azonban, hogy konzultáljon képzett és tapasztalt egészségügyi szakemberrel, hogy meghatározza az Ön speciális igényeinek és bőrtípusának leginkább megfelelő ALMA lézeres kezelést. Mindig kövesse a kezelés utáni ápolási utasításokat az előnyök maximalizálása és a lehetséges mellékhatások minimalizálása érdekében.

 

A lézeres kezelés folyamata

A beavatkozás a bőr megtisztításával és érzéstelenítésével indul. A lézer ezután pontról pontra, mikropixelről mikropixelre éri a kezelendő bőrterületet, nem pedig a teljes felületet. A pontokra fókuszált lézer kis sebet ejt a bőr mélyebb rétegeiben, elpárologtatva a bőrről a mikroszkopikus oszlopokat. A termikus hatás fokozza a kollagén és az elasztikus rostok termelődését, a mikroszkopikus sebeknek köszönhetően megindul a gyógyulás, új bőrfelület képződik.

A mikropixeleknek köszönhetően a teljes folyamat - a sebgyógyulás és a feszesítés - gyorsabban megy végbe, mint a hagyományos lézeres arckezelés eljárásnál, és bár a javulás viszonylag gyorsan kezd mutatkozni, a teljes folyamat körülbelül 2-3 hónap után lezajlik (a hatás kitarthat akár évekig).

A kezelés során a páciens bőrállapotához, problémájához igazítjuk a szkennelés méretét, mélységét és sűrűségét. A gyógyulás a bőrproblémától és a beállítások erősségétől függően 5-10 napot vesz igénybe.

Amikor csak a CO2 lézerfény előnyeit használjuk, kifejezzetten felszíni problémákat kezelünk (ráncok, hegek), a bőrfelszín képét egységesebbé tesszük felszíni hámlasztással, minimális rejuvenatív hatás mellett.

Amikor csak az Erbium- Glass 1575 nm lézerfény előnyeit használjuk, hámlás nélkül mikrosebeket ejtünk a bőr mélyebb rétegeiben, intenzív rejuvenatív hatást (lifting hatás és bőrtónus fokozás, teltebb, üdébb bőr) elérve gyors gyógyulási idővel.

Amikor a Co2 és az Erbium-Glass 1575 nm lézerfényeket kombináltan használjuk egy mikropixel leütésen belül, a felhám egyenletes leválasztásával egy időben valósul meg a mélyrétegben leadott pixeles hőenergia hatására a bőr szerkezeti újrastrukturálódása. Kifejezetten a kor előrehaladtával megereszkedett, petyhüdt, élettelen bőr megújítására alkalmas.

 

Gyakran feltett kérdésekre adott válaszok

 

 

 

1) Van-e a lézeres kezelés olyan hatékony, mint egy műtéti beavatkozás?

A lézeres kezelésekkel nagyon gyors és látványos eredményeket lehet elérni. A lézeres bőrfiatalítás természetes úton fiatalítja meg a bőr felszínét és szerkezetét, felpörgetve a bőr megújulásának folyamatát. A lézerkezelést követően a bőr nemcsak simább, hanem sokkal rugalmasabb, fiatalosabb, ragyogóbb és feszesebb is lesz. A lézeres hámlasztás ugyanakkor nem tud korrigálni minden, a páciens által megálmodott, néha irreális elvárást az arcon: nem tudja eltüntetni teljesen a bőrbe vésődött mély ráncokat és redőket, nagyobb, műtétet igénylő arcplasztikára nem alkalmas.

A kezeléseket személyre szabva, egy átfogó kezeléssé lehet kombinálni a többlépéses eljárással. Ez a kezelés mindenféle bőrtípusra alkalmazható csekély felépülési idővel. Tartós, több évre szóló eredményt biztosít.

 

2) Milyen esetekben ellenjavallott a lézeres kezelések elvégzése?

 • Ha egy korábbi lézerkezelés folyamán probléma volt a kezelt felszínnel.
 • Kóros hegesedésre való hajlama van.
 • Aktív fertőzés áll fenn a kezelendő felszínen.
 • Bármely kezelés alatt áll, amely fényérzékennyé teszi a bőrt.
 • Immunszupresszív (az immunrendszer aktivitását csökkentő) kezelés alatt áll vagy betegségben szenved.
 • Epilepsia esetén, főleg melyet a fény vált ki.
 • Görcsrohamok esetén.
 • 18 év alatti életkorban.
 • AIDS betegség fennállása esetén.
 • Aktív akne, herpesz fertőzés meglétekor.
 • Autoimmun betegségek esetén (porphyria: nagyon ritka anyagcsere betegség, a hemoglobin-termelődés zavara, lupus: ritka, krónikus gyulladással járó autoimmun betegség)
 • Ha az elmúlt 21 napban gyantázva volt a szőrzet.
 • Bármilyen „A” vitamin származék az utóbbi 12-18 hónapban.
 • Bőrbetegségek, rákos megbetegedés, kemoterápia, melanóma („bőrrák”) esetén
 • Bőrgyulladás, lázas állapot, nyílt sebek, sérülések esetén
 • Egészségügyi rendellenességek, mint pl.: cukorbetegség, keringési zavarok, epilepszia, szívelégtelenség esetén.
 • Fényérzékenységet okozó gyógyszerek és készítmények szedése estén, illetve 4 héten belül elvégzett kezelések, melyek fényérzékenységet okoznak.
 • Fitzpatrick V – VI. fokozat (barna, fekete bőr)
 • Hormonális működési zavarok alatt
 • Isotretinoin (Accutane, Roaccutan, Tigason) származék az utóbbi 12-18 hónapban.
 • Keloidos (gumiszerű vastag kinövés) sebgyógyulás és ichtyosis (ún. halpikkelybőrűség) esetén hypertróphiás
 • (túlburjánzó) forradások meglétekor.
 • Terhesség, szoptatás alatt.
 • Cukorbetegség esetén, 1-es típusú diabétesz esetén.
 • Ha kóros elhízás áll fenn
 • Visszérgyulladás, érgyulladás esetén
 • Értágítók használata esetén
 • Napozást követő 3-4 hétben
 • Arany terápiát követően
 • Pigment hiányos testrészeken
 • Rendellenes szőrösség, hypertrichosis (rendkívüli haj- és szőrnövekedés) esetén.
 • Eltávolított tetoválás területén.
 • Véralvadási rendellenesség esetén.
 • Olyan páciens esetében, aki vonakodik, vagy képtelen követni az instrukciókat.
 • Olyan pácienseknél, akik irreális elvárásokat támasztanak a kezeléssel kapcsolatban.
 • Bármilyen kondíció, amely a kezelő orvos véleménye szerint veszélyezteti a páciens biztonságos kezelését.

 

3) Vannak-e mellékhatásai a lézeres kezeléseknek? Milyen kockázatok merülhetnek fel?

Természetes reakciók, melyek átmenetik, általában 1-2 héten belül rendeződnek.

 • duzzanat (ödéma) kialakulása
 • bőrpír, pirosság (erythema)
 • vékony pörkösödés
 • enyhe vagy közepes fájdalom, akár a kezelés alatt vagy után
 • herpesz fertőzés aktiválódása
 • fokozott napérzékenység (minimális mennyiségű napfény is leégést vagy sötét bőrelszíneződést okozhat) - hónapokig elhúzódhat.

Ritka szövődmények:

 • Elhúzódó (1 héten túli) bőrpír és duzzanat.
 • Hyperpigmentáció (fokozott pigmentáció = sötétebb foltok) a lézerrel kezelt felületen, mely kezelhető és idővel elhalványodik. Sötét bőrűeknél valószínűbb.
 • A hypopigmentáció (csökkent bőr pigmentáció = világosabb foltok) a lézerrel kezelt felületen, ami sokkal ritkább, lassan halványodik. Világos bőrűeknél valószínűbb.
 • Bakteriális felülfertőzés, főleg a teljes arc mélyhámlasztása esetén. Milia (sok, apró bőrkiütés a gyógyulási periódusban).
 • A hegesedés nagyon ritka és szokatlan egyéni túlérzékenységi reakció, mégis előfordulhat lézeres hámlasztás után.

 

4) Milyen tiltólistás dolgok vannak a kezelés előtt?

 • Az érkezelésnél a kezelést megelőző 24 órában minden kozmetikum, krém, alapozó használata tilos.
 • A közvetlenül a kezelés előtt alaposan meg kell tisztítani a bőrt és szükséges bőrfertőtlenítő alkalmazása is.
 • Napozás, szolárium használata kerülendő legalább 10 nappal a kezelés előtt.
 • Pigment-elváltozások kezelése esetén előzetesen bőrgyógyász szakvéleménye szükséges.

 

5) Kezelés közben mit érez a páciens, mi történik a bőrrel?

Ez is attól függ, hogy milyen területen zajlik a beavatkozás, pontosan milyen beállítással és erőséggel.

 • A lézersugár kíméletesen, hő hatására elpárologtatja a sérült bőrfelületet, feltárva az alsóbb sértetlen réteget. Ez kellemetlen égő, szurkáló érzéssel, esetenként fájdalommal jár.
 • A festéklézer a mikrorobbanások által a bőr szöveteiben apró pici sérüléseket okozhat, melynek tünete tűhegynyi bevérzések, felszíni vérzések is jelentkezhetnek, ezek semmilyen gyógyulási deformitást nem okoznak, 2-3 nap elteltével megtörténik a felszívódásuk.
 • Bizonyos kezelések során váladékozás, pontszerű vérzés tapasztalható.
 • Gyengébb energia használatnál pl.: stria eltüntetése esetén, a bőrfelszín tejeskávé színűvé sötétedik.

6) Melyek a lézeres kezeléseket követő teendők a páciens részéről?

Attól függően, hogy pontosan milyen területen, milyen céllal történt a lézeres kezelés különbözhetnek a teendők is, de a kezelést végző szakember minden esetben egy tételes listát ad át a betartandó instrukciókkal. Általánosságban azonban az alábbiakat kell betartani:

 • A beavatkozást követően jellemző a bőrpirosság, mely a kezelés erősségétől függően tarthat 1-5 óráig, erősebb kezelések esetében akár 24 órán keresztül is.
 • Erős hegkezelést követően a bőr megbarnul és váladékozik. A kezelés utáni napokban pörkösödés, esetenként felszíni varasodás is előfordulhat. Fontos, hogy ezek idő előtti leszedése, feláztatása depigmentálódást okozhat!
 • Bőrnyugtató gél használata javasolt a bőrirritáció enyhítésére.
 • A kezelést követő 2 hétben a szakember által javasolt krémek használata javasolt, a saját kozmetikumok kerülendők.
 • A kezelést követő a szakember által megszabott időintervallumban fényvédő használata javasolt. (SPF50),
 • 24-48 órán keresztül kerülendő a melegvizes mosdás.
 • A kezelés sorozat teljes ideje alatt tartózkodni kell a napfénytől, UV fénytől, szoláriumtól, illetve olyan tevékenységektől melyek vérbőséget okozhatnak: erőlködés, edzés, szauna, fűszeres ételek, alkohol fogyasztás, dohányzás.
 • Kerülendő a strand és az uszodai környezet is a fertőzések elkerülése érdekében.

A lézerspecialista szakemberrel egyeztetett kontrollra mindenképpen szükséges részt venni, hiszen ekkormondható meg, hogy szükség van-e további beavatkozásra.

7) Meg kell-e ismételni a kezelést, mikor derül ki, hogy hány beavatkozásra van szükség?

Egyéni paraméterek függvénye, hogy adott probléma megoldásához hány kezelés szükséges. A kezelést megelőzően a szakember javasol egy kezelési tervet. A kezelésre adott reakció függvényében lehet pontosítani, hogy kell-e, és amennyiben igen, mikor érdemes elvégezni a következő kezelést. A kívánt eredmények eléréséhez általában 1-4 alkalom szükséges, 6-8 hetente.

 

 

 

Tovább a Arcplasztika oldalra a lézeres kezelések oldalról  >

Vissza a főoldalra a lézeres kezelések oldalról  >

 

 

Lézeres arckezelés

 

ÁRLISTA

Lézeres kezelések - Alma lézerrel, a lemodernebb technológiával

 

LÉZERES ARCKEZELÉS
 
LÉZERES VISSZÉRMŰTÉT
 
BŐRHIBÁK KEZELÉSE ALMA LÉZERREL
 
LÉZERES ROSACEA KEZELÉS
 
LÉZERES PIGMENTFOLT ELTÁVOLÍTÁS
 
LÉZERES BŐR FESZESÍTÉS
 
LÉZERES BŐR FESZESÍTÉS

 

 

Milyen kezelésekre használjuk az ALMA lézert?

Az Alma lézer alkalmas bőrfeszesítő arckezelésekre, aknés bőr kezelésére, hegkezelésre, rosacea eltávolításra, pigmentfolt kezelésre ill. seprűvénák vagy az arcon előforduló hajszálerek kezelésére.

 

OLVASSON BŐVEBBEN >>

Professzionális gépparkunk

Csúcskategóriás gépeink az ALMA Hybrid és a Harmony XL Pro, melyek világszinten is a legjobbnak számítanak.

 

RÉSZLETEK >

A kezelések menete

Az ingyenes konzultációtól az utókezelésekig. Attól függően, hogy milyen lézeres kezelésre jelentkezik a kezelés menete és gyakorisága változhat.

 

RÉSZLETEK >

Kinek ajánljuk a lézeres kezeléseinket?

Az ALMA lézeres kezelések megoldást jelenthetnek bőrhibákkal küzdőknek. Legyen az idősödéssel együttjáró bőrelváltozás, vagy a fiatal bőrt elcsúfító pattanások, aknék. Ha műtét nélkül szeretne csodás változást bőre állapotában jelentkezzen be!

 

RÉSZLETEK

Szakembereink

Klinikánk vezetője és főorvosa, Dr. László Zsolt plasztikai sebész, aki a lézeres kezelések specialistája is egyben. Továbbá évtizedes gyakorlattal rendelkező lézerspecialisták dolgoznak kifejezetten ezen a területen.

 

RÉSZLETEK >

Eredményeink

Ahogy mondani szokták: egy kép többet mond minden szónál. Kezeléseink hatékonyságát is leginkább pácienseink előtte-utána fotói és videói hitelesítik.

 

RÉSZLETEK >

 

FOGLALJON IDŐPONTOT EGY INYGENES KONZULTÁCIÓRA VAGY VÁLASSZON SZOLGÁLTATÁSAINK KÖZÜL!

 

IDŐPONTFOGLALÁS
 
ÁRLISTA
 
BLOGBEJEGYZÉSEK

 

Gyakran feltett kérdések a lézeres kezelésekkel kapcsolatban

 

1) Van-e a lézeres kezelés olyan hatékony, mint egy műtéti beavatkozás?   >>

2) Milyen esetekben ellenjavallott a lézeres kezelések elvégzése?   >>

3) Vannak-e mellékhatásai a lézeres kezeléseknek? Milyen kockázatok merülhetnek fel?   >>

4) Milyen tiltólistás dolgok vannak a kezelés előtt?   >>

5) Kezelés közben mit érez a páciens, mi történik a bőrrel?   >>

6) Melyek a lézeres kezeléseket követő teendők a páciens részéről?   >>

7) Meg kell-e ismételni a kezelést, mikor derül ki, hogy hány beavatkozásra van szükség?    >>

FOGLALJON IDŐPONTOT EGY INYGENES KONZULTÁCIÓRA!

 

IDŐPONTFOGLALÁS
 
ÁRLISTA
 
BLOGBEJEGYZÉSEK

 

 

 

   1. Mire jó a lézeres arckezelés?

Lézeres arckezelés, hegkezelés

Frakcionált lézeres felületkezelés

A frakcionált lézeres resurfacing egy non-invazív vagy minimálisan invazív eljárás, amely frakcionált lézertechnológiát alkalmaz a bőr megjelenésének megfiatalítására. Az ALMA frakcionált lézerei több ezer mikroszkopikus kezelési zónát hoznak létre a bőrben, érintetlenül hagyva a környező szöveteket. Ez serkenti a kollagéntermelést és felgyorsítja a természetes gyógyulási folyamatot. A frakcionált lézeres felületkezelést általában a következőkre használják:

Finom vonalak és ráncok

A kollagéntermelés serkentésével a frakcionált lézerek kisimítják a finom vonalakat és ráncokat, ami fiatalosabb megjelenést eredményez.

Aknés hegek

A frakcionált lézerek jelentősen csökkenthetik az aknés hegek megjelenését azáltal, hogy elősegítik a kollagén átalakulását és a bőr regenerálódását.

Fénykárosodás és öregségi foltok

Ezek a lézerek segíthetnek csökkenteni a napfoltok, öregségi foltok és egyéb pigmentációs rendellenességek megjelenését.

Egyenetlen bőrtextúra és –tónus

A frakcionált lézeres felületkezelés javíthatja a bőr általános textúráját és tónusát, így simábbá és egyenletesebbé válik.

 

 

 

Bejelentkezés ingyenes konzultációra gomb

 

 

  2. Miért hatékony a lézeres visszérműtét?

Lézeres visszérműtét

Lézeres visszérműtét, seprűér kezelés

Az ALMA lézereket érrendszeri elváltozások, például pókvénák és törött hajszálerek kezelésére is használják. Ezek a lézerek olyan hullámhosszokat bocsátanak ki, amelyeket a hemoglobin specifikusan elnyel az erekben, így azok koagulálódnak és idővel elhalványulnak. Az érelváltozások kezelését általában olyan állapotok esetén alkalmazzák, mint a rosacea, az arc kivörösödése és a lábvénák.

 

Melyik eljárás a jobb választás?

A választás a beteg egyéni állapotától és preferenciáitól függ. A lézeres visszérműtét általában kevesebb kényelmetlenséggel és gyorsabb gyógyulási idővel jár, míg a hagyományos visszérműtét esetén az általános érzéstelenítés miatt az eljárás alatt nincs tudatosság a folyamatról. Azonban mindkét eljárás hatékony lehet a visszértágulatok kezelésében, és az orvos segítséget nyújthat a legmegfelelőbb megoldás kiválasztásában.

Fontos konzultálni az orvossal, és megbeszélni az egyéni helyzetét, hogy a legjobb döntést lehessen meghozni. A visszértágulatok kezelése fontos lépés az érrendszeri egészség megőrzésében, és a megfelelő kezeléssel jelentősen javíthatja az életminőségét.

 

Hagyományos visszérműtét

A hagyományos visszérműtét, más néven visszérstripping, hosszú évekig a visszértágulatok kezelésének alapvető módja volt. Az eljárás lényege az érintett visszér eltávolítása a testből. Íme, a főbb jellemzők:

 • Általános érzéstelenítés: A hagyományos visszérműtét általában általános érzéstelenítésben történik, ami azt jelenti, hogy a beteg teljesen elalszik az eljárás során.
 • Sebészeti bemetszés: Az orvos egy bemetszést készít az érintett területen, majd eltávolítja vagy lezárja a visszértágulatot.
 • Hosszabb gyógyulási idő: A hagyományos visszérműtét után hosszabb a gyógyulási idő, és a betegnek általában néhány hétig kell különleges kompressziós harisnyát viselnie.

 

 

Bejelentkezés ingyenes konzultációra gomb

 

 

   3. Hogyan működik a lézeres bőrfeszesítés?

Lézeres bőrfeszesítés

Bőrfeszesítés

Az ALMA bőrfeszesítő lézerei rádiófrekvenciás (RF) technológiát alkalmaznak a bőr mélyrétegeinek melegítésére. Ez a szabályozott melegítés serkenti a kollagéntermelést és feszesíti a bőrt. A bőrfeszesítés népszerű lehetőség azok számára, akik műtét nélkül szeretnék csökkenteni az arc, a nyak és a test megereszkedett bőrét.

 

Az új lézeres arckezelés, hegkezelés eljárás egyre népszerűbb az arcplasztika területén. Olvassa el a Pasarét Klinika plasztikai sebészet blogját az új eljárásról. Az emberek egyre többet foglalkoznak önmagukkal az "otthoni irodából" érkező online találkozók miatt. A fáradt, egyre ráncosodó és megereszkedett arc sokaknak okoz önbizalom-problémákat, akikre megoldást jelenthet a lézeres arckezelés vagy az arcplasztika.

 

Az ALMA lézerrendszer egy sor fejlett bőrkezelési technológiát ölel fel, amelyek forradalmasították a bőrgyógyászat és az esztétika területét. Az ALMA lézerek sokoldalúságukról, pontosságukról és hatékonyságukról ismertek a bőrproblémák széles skálájának kezelésében. Ebben az átfogó áttekintésben megvizsgáljuk a különböző ALMA lézeres bőrkezelési típusokat, azok mechanizmusait és azokat a feltételeket, amelyekkel hatékonyan megcélozhatók.

 

 

 

Bejelentkezés ingyenes konzultációra gomb

 

 

   4. Akne és rosacea kezelés

Lézeres bőrfeszesítés

Az ALMA olyan lézeres kezeléseket kínál, amelyek az akne, az aknés hegek és rosacea kezelésére is szolgálnak. Ezek a lézerek csökkentik a gyulladást és elősegítik a kollagéntermelést, ami tompíthatja és megszüntetheti az aktív aknés hegek megjelenését.

 

 

 

Bejelentkezés ingyenes konzultációra gomb

 

 

  5. Bőrfiatalító és pigmentációs kezelés

Lézeres visszérműtét

Az ALMA lézerek hatékonyan kezelhetik a különböző pigmentációs problémákat, beleértve a melazmát, a szeplőket és az anyajegyeket. A felesleges melanin lebontásával a bőrben ezek a lézerek jelentősen csökkenthetik a pigmentált elváltozások megjelenését. Ezenkívül az ALMA lézerek segíthetnek javítani a bőr általános textúráján és minőségén.

 

 

Bejelentkezés ingyenes konzultációra gomb

 

 

   6. Testkontúrozás

Lézeres testkontúrozás

Az ALMA lézerek nem sebészi kontúrozó kezeléseket is kínálnak, amelyek segíthetnek csökkenteni a makacs zsírlerakódásokat és javítani a test kontúrjait. Ezek a kezelések jellemzően a lézerenergia és az RF technológia kombinációját alkalmazzák a zsírsejtek megcélzására és elpusztítására. A testkontúrozás kiváló lehetőség azoknak, akik invazív eljárások, például zsírleszívás nélkül szeretnék megformázni testüket.

 

 

 

Bejelentkezés ingyenes konzultációra gomb

 

 

 

  7. Lézeres hegkezelés

Lézeres hegkezelés

Az ALMA hegek revíziós kezelései hatékonyak lehetnek a műtétek, sérülések vagy egyéb bőrbetegségek okozta hegek megjelenésének minimalizálásában. A lézerek serkentik a kollagén átalakulását és a bőr regenerálódását, ami idővel simább és kevésbé észrevehető hegekhez vezethet.

 

 

 

Az ALMA hegek revíziós kezelései hatékonyak lehetnek a műtétek, sérülések vagy egyéb bőrbetegségek okozta hegek megjelenésének minimalizálásában. A lézerek serkentik a kollagén átalakulását és a bőr regenerálódását, ami idővel simább és kevésbé észrevehető hegekhez vezethet.

Az ALMA lézeres bőrkezelései a lehetőségek széles skáláját ölelik fel azoknak az egyéneknek, akik különböző bőrproblémákat szeretnének kezelni és általános megjelenésüket javítani. Ezek a kezelések pontosságukról, biztonságukról és hatékonyságukról ismertek, és a bőrgyógyászat és az esztétika szerves részévé váltak. Fontos azonban, hogy konzultáljon képzett és tapasztalt egészségügyi szakemberrel, hogy meghatározza az Ön speciális igényeinek és bőrtípusának leginkább megfelelő ALMA lézeres kezelést. Mindig kövesse a kezelés utáni ápolási utasításokat az előnyök maximalizálása és a lehetséges mellékhatások minimalizálása érdekében.

 

A lézeres kezelés folyamata

A beavatkozás a bőr megtisztításával és érzéstelenítésével indul. A lézer ezután pontról pontra, mikropixelről mikropixelre éri a kezelendő bőrterületet, nem pedig a teljes felületet. A pontokra fókuszált lézer kis sebet ejt a bőr mélyebb rétegeiben, elpárologtatva a bőrről a mikroszkopikus oszlopokat. A termikus hatás fokozza a kollagén és az elasztikus rostok termelődését, a mikroszkopikus sebeknek köszönhetően megindul a gyógyulás, új bőrfelület képződik.

A mikropixeleknek köszönhetően a teljes folyamat - a sebgyógyulás és a feszesítés - gyorsabban megy végbe, mint a hagyományos lézeres arckezelés eljárásnál, és bár a javulás viszonylag gyorsan kezd mutatkozni, a teljes folyamat körülbelül 2-3 hónap után lezajlik (a hatás kitarthat akár évekig).

A kezelés során a páciens bőrállapotához, problémájához igazítjuk a szkennelés méretét, mélységét és sűrűségét. A gyógyulás a bőrproblémától és a beállítások erősségétől függően 5-10 napot vesz igénybe.

Amikor csak a CO2 lézerfény előnyeit használjuk, kifejezzetten felszíni problémákat kezelünk (ráncok, hegek), a bőrfelszín képét egységesebbé tesszük felszíni hámlasztással, minimális rejuvenatív hatás mellett.

Amikor csak az Erbium- Glass 1575 nm lézerfény előnyeit használjuk, hámlás nélkül mikrosebeket ejtünk a bőr mélyebb rétegeiben, intenzív rejuvenatív hatást (lifting hatás és bőrtónus fokozás, teltebb, üdébb bőr) elérve gyors gyógyulási idővel.

Amikor a Co2 és az Erbium-Glass 1575 nm lézerfényeket kombináltan használjuk egy mikropixel leütésen belül, a felhám egyenletes leválasztásával egy időben valósul meg a mélyrétegben leadott pixeles hőenergia hatására a bőr szerkezeti újrastrukturálódása. Kifejezetten a kor előrehaladtával megereszkedett, petyhüdt, élettelen bőr megújítására alkalmas.

 

Gyakran feltett kérdésekre adott válaszok

 

1) Van-e a lézeres kezelés olyan hatékony, mint egy műtéti beavatkozás?

A lézeres kezelésekkel nagyon gyors és látványos eredményeket lehet elérni. A lézeres bőrfiatalítás természetes úton fiatalítja meg a bőr felszínét és szerkezetét, felpörgetve a bőr megújulásának folyamatát. A lézerkezelést követően a bőr nemcsak simább, hanem sokkal rugalmasabb, fiatalosabb, ragyogóbb és feszesebb is lesz. A lézeres hámlasztás ugyanakkor nem tud korrigálni minden, a páciens által megálmodott, néha irreális elvárást az arcon: nem tudja eltüntetni teljesen a bőrbe vésődött mély ráncokat és redőket, nagyobb, műtétet igénylő arcplasztikára nem alkalmas.

A kezeléseket személyre szabva, egy átfogó kezeléssé lehet kombinálni a többlépéses eljárással. Ez a kezelés mindenféle bőrtípusra alkalmazható csekély felépülési idővel. Tartós, több évre szóló eredményt biztosít.

 

2) Milyen esetekben ellenjavallott a lézeres kezelések elvégzése?

 • Ha egy korábbi lézerkezelés folyamán probléma volt a kezelt felszínnel.
 • Kóros hegesedésre való hajlama van.
 • Aktív fertőzés áll fenn a kezelendő felszínen.
 • Bármely kezelés alatt áll, amely fényérzékennyé teszi a bőrt.
 • Immunszupresszív (az immunrendszer aktivitását csökkentő) kezelés alatt áll vagy betegségben szenved.
 • Epilepsia esetén, főleg melyet a fény vált ki.
 • Görcsrohamok esetén.
 • 18 év alatti életkorban.
 • AIDS betegség fennállása esetén.
 • Aktív akne, herpesz fertőzés meglétekor.
 • Autoimmun betegségek esetén (porphyria: nagyon ritka anyagcsere betegség, a hemoglobin-termelődés zavara, lupus: ritka, krónikus gyulladással járó autoimmun betegség)
 • Ha az elmúlt 21 napban gyantázva volt a szőrzet.
 • Bármilyen „A” vitamin származék az utóbbi 12-18 hónapban.
 • Bőrbetegségek, rákos megbetegedés, kemoterápia, melanóma („bőrrák”) esetén
 • Bőrgyulladás, lázas állapot, nyílt sebek, sérülések esetén
 • Egészségügyi rendellenességek, mint pl.: cukorbetegség, keringési zavarok, epilepszia, szívelégtelenség esetén.
 • Fényérzékenységet okozó gyógyszerek és készítmények szedése estén, illetve 4 héten belül elvégzett kezelések, melyek fényérzékenységet okoznak.
 • Fitzpatrick V – VI. fokozat (barna, fekete bőr)
 • Hormonális működési zavarok alatt
 • Isotretinoin (Accutane, Roaccutan, Tigason) származék az utóbbi 12-18 hónapban.
 • Keloidos (gumiszerű vastag kinövés) sebgyógyulás és ichtyosis (ún. halpikkelybőrűség) esetén hypertróphiás
 • (túlburjánzó) forradások meglétekor.
 • Terhesség, szoptatás alatt.
 • Cukorbetegség esetén, 1-es típusú diabétesz esetén.
 • Ha kóros elhízás áll fenn
 • Visszérgyulladás, érgyulladás esetén
 • Értágítók használata esetén
 • Napozást követő 3-4 hétben
 • Arany terápiát követően
 • Pigment hiányos testrészeken
 • Rendellenes szőrösség, hypertrichosis (rendkívüli haj- és szőrnövekedés) esetén.
 • Eltávolított tetoválás területén.
 • Véralvadási rendellenesség esetén.
 • Olyan páciens esetében, aki vonakodik, vagy képtelen követni az instrukciókat.
 • Olyan pácienseknél, akik irreális elvárásokat támasztanak a kezeléssel kapcsolatban.
 • Bármilyen kondíció, amely a kezelő orvos véleménye szerint veszélyezteti a páciens biztonságos kezelését.

 

3) Vannak-e mellékhatásai a lézeres kezeléseknek? Milyen kockázatok merülhetnek fel?

Természetes reakciók, melyek átmenetik, általában 1-2 héten belül rendeződnek.

 • duzzanat (ödéma) kialakulása
 • bőrpír, pirosság (erythema)
 • vékony pörkösödés
 • enyhe vagy közepes fájdalom, akár a kezelés alatt vagy után
 • herpesz fertőzés aktiválódása
 • fokozott napérzékenység (minimális mennyiségű napfény is leégést vagy sötét bőrelszíneződést okozhat) - hónapokig elhúzódhat.

Ritka szövődmények:

 • Elhúzódó (1 héten túli) bőrpír és duzzanat.
 • Hyperpigmentáció (fokozott pigmentáció = sötétebb foltok) a lézerrel kezelt felületen, mely kezelhető és idővel elhalványodik. Sötét bőrűeknél valószínűbb.
 • A hypopigmentáció (csökkent bőr pigmentáció = világosabb foltok) a lézerrel kezelt felületen, ami sokkal ritkább, lassan halványodik. Világos bőrűeknél valószínűbb.
 • Bakteriális felülfertőzés, főleg a teljes arc mélyhámlasztása esetén. Milia (sok, apró bőrkiütés a gyógyulási periódusban).
 • A hegesedés nagyon ritka és szokatlan egyéni túlérzékenységi reakció, mégis előfordulhat lézeres hámlasztás után.

 

4) Milyen tiltólistás dolgok vannak a kezelés előtt?

 • Az érkezelésnél a kezelést megelőző 24 órában minden kozmetikum, krém, alapozó használata tilos.
 • A közvetlenül a kezelés előtt alaposan meg kell tisztítani a bőrt és szükséges bőrfertőtlenítő alkalmazása is.
 • Napozás, szolárium használata kerülendő legalább 10 nappal a kezelés előtt.
 • Pigment-elváltozások kezelése esetén előzetesen bőrgyógyász szakvéleménye szükséges.

 

5) Kezelés közben mit érez a páciens, mi történik a bőrrel?

Ez is attól függ, hogy milyen területen zajlik a beavatkozás, pontosan milyen beállítással és erőséggel.

 • A lézersugár kíméletesen, hő hatására elpárologtatja a sérült bőrfelületet, feltárva az alsóbb sértetlen réteget. Ez kellemetlen égő, szurkáló érzéssel, esetenként fájdalommal jár.
 • A festéklézer a mikrorobbanások által a bőr szöveteiben apró pici sérüléseket okozhat, melynek tünete tűhegynyi bevérzések, felszíni vérzések is jelentkezhetnek, ezek semmilyen gyógyulási deformitást nem okoznak, 2-3 nap elteltével megtörténik a felszívódásuk.
 • Bizonyos kezelések során váladékozás, pontszerű vérzés tapasztalható.
 • Gyengébb energia használatnál pl.: stria eltüntetése esetén, a bőrfelszín tejeskávé színűvé sötétedik.

6) Melyek a lézeres kezeléseket követő teendők a páciens részéről?

Attól függően, hogy pontosan milyen területen, milyen céllal történt a lézeres kezelés különbözhetnek a teendők is, de a kezelést végző szakember minden esetben egy tételes listát ad át a betartandó instrukciókkal. Általánosságban azonban az alábbiakat kell betartani:

 • A beavatkozást követően jellemző a bőrpirosság, mely a kezelés erősségétől függően tarthat 1-5 óráig, erősebb kezelések esetében akár 24 órán keresztül is.
 • Erős hegkezelést követően a bőr megbarnul és váladékozik. A kezelés utáni napokban pörkösödés, esetenként felszíni varasodás is előfordulhat. Fontos, hogy ezek idő előtti leszedése, feláztatása depigmentálódást okozhat!
 • Bőrnyugtató gél használata javasolt a bőrirritáció enyhítésére.
 • A kezelést követő 2 hétben a szakember által javasolt krémek használata javasolt, a saját kozmetikumok kerülendők.
 • A kezelést követő a szakember által megszabott időintervallumban fényvédő használata javasolt. (SPF50),
 • 24-48 órán keresztül kerülendő a melegvizes mosdás.
 • A kezelés sorozat teljes ideje alatt tartózkodni kell a napfénytől, UV fénytől, szoláriumtól, illetve olyan tevékenységektől melyek vérbőséget okozhatnak: erőlködés, edzés, szauna, fűszeres ételek, alkohol fogyasztás, dohányzás.
 • Kerülendő a strand és az uszodai környezet is a fertőzések elkerülése érdekében.

A lézerspecialista szakemberrel egyeztetett kontrollra mindenképpen szükséges részt venni, hiszen ekkormondható meg, hogy szükség van-e további beavatkozásra.

7) Meg kell-e ismételni a kezelést, mikor derül ki, hogy hány beavatkozásra van szükség?

Egyéni paraméterek függvénye, hogy adott probléma megoldásához hány kezelés szükséges. A kezelést megelőzően a szakember javasol egy kezelési tervet. A kezelésre adott reakció függvényében lehet pontosítani, hogy kell-e, és amennyiben igen, mikor érdemes elvégezni a következő kezelést. A kívánt eredmények eléréséhez általában 1-4 alkalom szükséges, 6-8 hetente.

 

Tovább a Arcplasztika oldalra a lézeres kezelések oldalról  >

Vissza a főoldalra a lézeres kezelések oldalról  >