Széptest Blog - Plasztikai sebészet

A lézeres zsírleszívás előnyei a hagyományoshoz képest

2024.05.17 14:05
Pasarét Klinika
A lézeres zsírleszívás előnyei a hagyományoshoz képest

Lézeres vagy hagyományos zsírleszívás

A következő blog beszélgetésben a lézeres és a hagyományos zsírleszívás beavatkozást hasonlítottuk össze. Vannak olyan emberek, akik kevésbé előnyös genetikával és testalkattal születtek és bármennyit is mozognak, diétáznak, testük bizonyos területéről nem olvadnak le olyan gyorsan és látványosan a zsírpárnák. Számukra ideális megoldás a zsírleszívás, amely alkalmával a test arányain, a testkontúron lehet változtatni, a zavaró zsírpárnáktól a test bizonyos területeiről lehet megszabadulni.

Lézeres vagy hagyományos zsírleszívás

Lézeres zsírleszívás és hasplasztika

A lézeres zsírleszívás előnyei a hagyományos zsírleszíváshoz képest és a hasplasztika szükségessége

Az esztétikai sebészet területén az egyik legkeresettebb eljárás a zsírleszívás, amely segít megszabadulni a makacs zsírfeleslegtől és formálja a testet. Az elmúlt években a technológiai fejlődésnek köszönhetően új, hatékonyabb módszerek jelentek meg, mint például a lézeres zsírleszívás.

 

"Ebben a blogban beszélgetünk a lézeres zsírleszívás előnyeiről a hagyományos zsírleszíváshoz képest, valamint kitérünk arra is, mikor lehet szükséges ezt követően a hasplasztika is."

 

 

Mi az a lézeres zsírleszívás?

A lézeres zsírleszívás, más néven lézerlipolízis, egy minimálisan invazív eljárás, amely során lézer segítségével olvasztják meg a zsírt a célzott területeken. Az eljárás során egy vékony kanült vezetnek be a bőr alá, amelyen keresztül lézerszálat juttatnak a zsírszövetbe. A lézer fénye hőt generál, amely elpusztítja a zsírsejteket, majd az így feloldott zsír könnyen eltávolítható vagy természetes úton távozik a szervezetből.

 

A lézeres zsírleszívás előnyei

1. Kevesebb beavatkozási idő és gyorsabb felépülés
A lézeres zsírleszívás gyorsabb eljárás, mint a hagyományos zsírleszívás. A lézer által feloldott zsír könnyebben és gyorsabban eltávolítható, ami rövidebb műtéti időt eredményez. Emellett a beavatkozás kevésbé invazív, így a felépülési idő is jelentősen csökken. A páciensek általában néhány napon belül visszatérhetnek mindennapi tevékenységeikhez.

2. Kevesebb vérzés és duzzanat
A lézer hőhatása koagulálja a vérereket, így csökkenti a vérzést és a duzzanatot a beavatkozás során. Ez különösen előnyös azok számára, akik aggódnak a műtét utáni kellemetlenségek miatt. A kevesebb vérzés és duzzanat gyorsabb gyógyulást és kevesebb fájdalmat eredményez.

3. Bőr feszesítés

 

"A lézeres zsírleszívás egyik kiemelkedő előnye, hogy a lézer stimulálja a kollagén termelődését, amely segít a bőr feszesítésében."

 

Ez különösen fontos azoknál a pácienseknél, akiknél a bőr elvesztette rugalmasságát. A hagyományos zsírleszívás után gyakran előfordul, hogy a bőr megereszkedik, míg a lézeres technika segít megőrizni a bőr feszességét és fiatalos megjelenését.

4. Pontosság és Biztonság
A lézeres technológia lehetővé teszi a sebészek számára, hogy nagyobb pontossággal dolgozzanak. A lézer célzottan pusztítja el a zsírsejteket, minimális károsodást okozva a környező szövetekben. Ez növeli a biztonságot és csökkenti a műtéti szövődmények kockázatát.

 

Mikor szükséges a hasplasztika?

A zsírleszívás után, különösen nagyobb mennyiségű zsír eltávolítása esetén, előfordulhat, hogy a bőr nem képes megfelelően összehúzódni, és megereszkedik. Ilyen esetekben hasplasztika beavatkozásra is szükség lehet. A hasplasztika során a sebész eltávolítja a felesleges bőrt és zsírsejteket, valamint megfeszíti az alatta lévő izomzatot, hogy simább és feszesebb hasfalat alakítson ki.

 

A hasplasztika indokai

1. Jelentős bőrfelesleg

 

"Amennyiben a zsírleszívás után jelentős mennyiségű bőrfelesleg marad, a hasplasztika lehet a legjobb megoldás a feszes és esztétikus eredmény elérése érdekében."

 

2. Izomlazulás
Sok esetben, különösen terhesség vagy nagyobb súlyvesztés után, az hasfal izmai is megnyúlnak és lazák lesznek. A hasplasztika során ezeket az izmokat is megfeszítik, hogy erősebb és laposabb hasfalat hozzanak létre.

3. Striák és hegek
A hasplasztika során lehetőség van a striák és hegek eltávolítására vagy csökkentésére is, különösen, ha azok a felesleges bőr területén helyezkednek el.

 

A hasplasztika és a lézeres zsírleszívás kombinációja

 

"A lézeres zsírleszívás és a hasplasztika kombinálása kiváló eredményeket hozhat azok számára, akik nagyobb testformálási változtatásokat szeretnének elérni."

 

A lézeres zsírleszívás segítségével először eltávolítják a felesleges zsírt, majd a hasplasztika során megszüntetik a bőrfelesleget és feszesítik az izmokat. Ez a kombinált megközelítés lehetővé teszi, hogy a páciensek egyszerre élvezzék a két eljárás előnyeit, és hosszú távon tartós és esztétikus eredményeket érjenek el.

A lézeres zsírleszívás jelentős előnyökkel bír a hagyományos zsírleszívással szemben, beleértve a gyorsabb felépülést, kevesebb vérzést és duzzanatot, valamint a bőr feszesítését. Azonban bizonyos esetekben, különösen nagyobb mennyiségű zsír eltávolítása után, szükség lehet hasplasztikára is a végleges, esztétikus eredmény elérése érdekében. A két eljárás kombinálása lehetővé teszi, hogy a páciensek teljes mértékben elégedettek legyenek testük új formájával. Ha fontolgatja a zsírleszívást vagy a hasplasztikát, mindenképpen konzultáljon egy tapasztalt sebésszel, hogy megtalálják az Ön számára legmegfelelőbb megoldást.

A lézeres zsírleszívás és a hasplasztika mellett a beavatkozások hozzávetőlegesen felét a női ügyfeleinknek mellplasztika műtétei teszik ki. Továbbá nagyon gyakran végzünk:

beavatkozásokat is, hogy csak a leggyakoribb eseteket említsük meg.  Ezeken túl rengeteg egyéb plasztikai és általános sebészet hatáskörébe tartozó beavatkozást végzünk, mint p. karplasztika, combplasztika, vagy az arc, fül és szem környéki beavatkozások, melyeket részletesen áttekinthetnek a fenti menüpontjaink alatt.

A hasplasztika árak, mini hasplasztika árak a különböző beavatkozások esetén eltérnek, megtekinthetőek fent, az Árak menüpont alatt.

 

Vissza a Zsírleszívás főoldalra a Lézeres zsírleszívás előnyei blog oldalról >

Vissza a Plasztikai sebészet főoldalra a Lézeres zsírleszívás előnyei blog oldalról >