Széptest Blog - Plasztikai sebészet

Mellnagyobbítás: Miért ilyen gyakori a mellplasztika?

2022.05.03 11:20
Mellnagyobbítás: Miért ilyen gyakori a mellplasztika?

Miért szeretnének a nők nagyobb kebleket?

A 90-es évek melldivatja már a múlté. Az extrém nagy mell ma már nem jelenti azt, hogy ez lenne a követendő példa, a nők nem óriási keblekre, hanem fiatalos és természetes dekoltázsra vágynak. S ezért, ha kell szívesen fordulnak szakemberhez is, plasztikai műtét segítségével korrigálják mindazt, amit a természet nem adott meg nekik.

Mellnagyobbítás, mellplasztika, mellfelvarrás

Mellnagyobbítás, mellplasztika

Bár a női mell elsődleges feladata a gyermekek, az utódok táplálása, a női kebel a nőiesség, a fiatalság, a termékenység szimbólumává vált.  Tanulmányok bizonyítják, hogy a férfiaknak alapvetően a dúsabb mellek tetszenek. A harmonikus derék-csípő arányt értékelik, ezért is oly vonzóak számukra a homokóra alakú nők. Azok a nők viszont, akiket kisebb mellekkel áldott meg a természet gyakran önértékelési zavarral küszködnek, úgy érzik egészséges önbizalmuk a kebleik mérete miatt csorbult és ez kihathat a szexuális életükre is. Sokuknak a mellnagyobbítás műtét hozza el a megnyugvást, ami után visszanyerik az önbizalmukat, vonzóbbnak, nőiesebbnek érzik magukat.

A melltartódivat is hozzájárul ahhoz, hogy a nők nagyobb melleket szeretnének. Gondoljunk csak a push-up melltartók elterjedésére, ezt a látványos mellnagyobbodást eredményező modellt 1948-ban Frederick Mellinger dobta hatalmas sikerrel a piacra. 1994-ben pedig megérkezett a Wonderbrá nevet viselő csodamelltartó, ami még nagyobb, még tökéletesebb melleket varázsol a viselőjének. Általa a kisebb mellekkel rendelkező nők legalább ruhában dúsabb keblekkel büszkélkedhetnek. 

A nők nemcsak vágynak a nagyobb mellekre, de a statisztikai adatok szerint a melltartók kosármérete is a valóságban  követi a vágyakat. 1990 óta az átlagos amerikai nő kosármérete 34 B-ről 36 D-re (ez az európai méretezés szerint 75/B illetve 80/D-nek felel meg), és nagyon hasonló a helyzet az Egyesült Királyságban is. A magyarázat egyszerű, egyre több nő vállalja a mellnagyobbító műtétet. Ugyanakkor az is igaz, hogy a nyugati társadalmakban egyre fokozódik az elhízás. Mivel a női mell túlnyomórészt zsírszövetből áll, a testzsír növekedésével a mellek mérete is növekszik.

Segít a plasztikai sebész

A nők nagytöbbsége általában a túl kicsi mellei miatt vállalkozik a mellnagyobbítás műtétre, de a mellplasztika műtétek az asszimetrikus mellek korrigálására is, vagy éppen az idők folyamán megereszkedett mellek feszesebbé tételére is alkalmasak.  A mellnagyobbítás történhet mellimplantátummal, vagy saját zsírral. A mellimplantátum nem más, mint többnyire szilikon géllel vagy (ritkábban) fiziológiás sóoldattal töltött, szilikon fallal rendelkező betét. Ha a mellnagyobbítás esztétikai célból történik a szilikon géllel töltött implantátumok a legalkalmasabbak, mivel a szilikon sűrűsége, konzisztenciája hasonlít a legjobban az emberi szövetéhez. A fiziológiás sóoldattal töltött implantátumokat inkább a rekonstrukciós műtétek során a szövetek tágítására használjuk. Különböző méretű és formájú implantátumok léteznek, a páciens és az orvos közösen választják ki az igényeknek és a lehetőségeknek legmegfelelőbb implantátumot.

A természetes megoldások kedvelőinek ajánlják a saját zsírral való mellfeltöltést, ami során a sebész könnyebben tudja alakítani a születendő, új melleket, ezért a azok formája és tapintása természetes marad. A beavatkozás után nem kerül idegen anyag a szervezetbe és a kis méretű hegek rövid időn belül már alig láthatók. Ha a két emlő között kismértékű asszimetria áll fenn, ez a zsírbeültetéssel jobban korrigálható, mint a mellimplantátumokkal végzett mellplasztika beavatkozással. Az egyik igen fontos feltétele a saját zsírral való mellfeltöltésnek, hogy a páciensnek legyen zsírfeleslege. A szálkás, vékony testű, sportos nőknél általában nem kivitelezhető ez a módszer, mivel nem rendelkeznek megfelelő felesleges zsírszövettel.  Általában a mellkasuk is annyira izmos és feszes, hogy nem képes a zsírbefogadására. Az ő esetükben a plasztikai sebész inkább az mellimplantátum beültetésével javasolja a mellplasztika beavatkozást.

Mellnagyobbítás saját zsírral, lézeres zsírleszívással?

A LipoLife 3G zsírleszívó gép technikája lehetővé teszi, hogy a zsírleszívás és a zsírfeltöltés folyamata egyidőben történjék, anélkül, hogy a leszívott zsírsejtek sérülnének. Ez a beavatkozás kevesebb fájdalommal és kockázattal jár, mint a hagyományos zsírleszívás.

A beavatkozás során a lézer kezeli a zsírszövetet, és nem mechanikus mozgással történik a zsírszövetek fellazítása. Ez sokkal kíméletesebb beavatkozás, a zsírsejtek nem roncsolódnak általa. Maga a zsírleszívás folyamata kevesebb ideig tart,  a páciens pedig gyorsabb felépülési idővel számolhat és kevesebb duzzanat és véraláfutás alakulhat ki a kezelt területen.

 A BeautiFill kezelés során a zsírsejtek túlélési aránya meghaladja a 95 százalékot, ez az érték sokkal magasabb, mint a hagyományos módszer esetében. Ez a magyarázat arra, hogy a feltöltés után az eredmény sokkal tartósabb lesz.

A lézer a bőr mély rétegeibe is eljut, ahol azt magas hőmérsékletre melegíti fel. Ez stimulálja a kollagéntermelődést, amitől a bőr feszesebbé, rugalmasabbá válik.

Legújabb beakavatkozásunk a Lézeres Zsírleszívás nagyon előnyös a klasszikus zsírleszíváshoz képest, hiszen:

  1. A lézeres zsírleszívás során a zsírsejtek sokkal nagyobb része ép marad, ezzel javítja a zsírfeltöltés eredményét,
  2. Az eljárás enyhébb fájdalommal jár, mert sokkal kíméletesebb beavatkozás,
  3. A gyógyulás sokkal gyorsabb, mert nem terheli meg annyira a zsírleszívás területetit,
  4. A terület zsövetei sokkal feszesebbek lesznek, mert a zsírréteg körüli szövetek stimulálásával feszesíti a zsövet rétegeket.

Az altatásos műtét során több plasztikai beavatkozás is elvégezhető, ez ugyan megterhelőbb a páciens szervezete számára, viszont a gyógyulási idővel sokat spórolhatunk.

A beavatkozások hozzávetőlegesen felét a női ügyfeleinknek mellplasztika műtétei teszik ki. Továbbá nagyon gyakran végzünk:

beavatkozásokat is, hogy csak a leggyakoribb eseteket említsük meg.  Ezeken túl rengeteg egyéb plasztikai és általános sebészet hatáskörébe tartozó beavatkozást végzünk, mint p. karplasztika, combplasztika, vagy az arc, fül és szem környéki beavatkozások, melyeket részletesen áttekinthetnek a fenti menüpontjaink alatt.

A mellplasztika árak, mellnagyobbítás árak a különböző beavatkozások esetén eltérnek, megtekinthetőek fent, az Árak menüpont alatt.

 

Vissza a Mellnagyobbítás főoldalra az Mellnagyobbítás blog oldalról >

Vissza a Plasztikai sebészet főoldalra a Mellnagyobbítás blog oldalról >