Széptest Blog - Plasztikai sebészet

Ikerterhesség után hasplasztika

2023.12.01 12:20
Pasarét Klinika
Ikerterhesség után hasplasztika

A hasplasztika jótékony hatása ikerterhesség után

Ikrek fogadása az életében kétségtelenül örömteli és kifizetődő élmény. Azonban gyakran jelentős terhet róhat a testére, különösen a hasi területére. Sok anya úgy találja, hogy az ikerterhesség után a testében bekövetkezett változásokat nehéz kezelni pusztán diétával és testmozgással. Amennyiben nincs olyan szerencsés alkata, hogy a terhesség után csupán megfelelő táplálkozással és edzésekkel vissza tudja nyerni eredeti fit alakját, akkor jelentkezzen egy ingyenes konzultációra hozzánk. Ilyen esetekben a hasplasztika lehetőségként kínálkozik az önbizalom és a test eredeti alakjának visszanyerésére.

 

Az ikerterhesség következményei

Az ikrek hordozása és szülése a hasi izmokat és a bőrt a határukig megfeszítheti. A hasfal meggyengülhet, a bőr elveszítheti rugalmasságát, ami a rettegett „ikerbőrt” vagy a felesleges hasi szövetet eredményezheti, amely nem reagál jól a hagyományos fogyókúrás módszerekre. Ezenkívül gyakori jelenség a diastasis recti, a hasi izmok szétnyílása, amely az anyáknál tartós kidudorodást okozhat a has középső részén.

 

Ismerje meg a hasplasztika eljárást

A hasplasztika egy olyan sebészeti eljárás, amelyet nagy részben a terhesség utáni problémák kezelésére terveztek. Ez magában foglalja a felesleges bőr és zsír eltávolítását a hasi területről, valamint a hasizmok megfeszítését a feszesebb és tónusosabb megjelenés érdekében. Bár nem helyettesíti a fogyást vagy az egészséges életmódot, a hasplasztika hatékony eszköz lehet azok számára, akik a terhesség előtti alakjuk visszanyeréséért küzdenek.

 

Bejelentkezés ingyenes konzultációra

 

Az eljárás

Hasplasztika, mini hasplasztika

Konzultáció

A folyamat egy alapos konzultációval kezdődik az egyik plasztikai sebészünkkel. A találkozó során a sebész felméri az Ön egyedi esetét, megvitatja céljait és elmagyarázza az eljárást, beleértve a lehetséges kockázatokat és előnyöket.

 

A műtét napja

A hasplasztikát általában altatásos eljárásban végzik. A plasztikai sebész úgy végzi a bemetszést az alsó has mentén, hogy a heget a fehérnemű vagy fürdőruha elrejtse. A felesleges bőrt és zsírt eltávolítjuk, a hasizmokat pedig megfeszítjük.

 

Felépülés

A felépülési idő változhat, de a legtöbb egyén néhány héten belül visszatérhet a könnyű tevékenységekhez. Kulcsfontosságú a posztoperatív kezelési utasítások betartása az optimális gyógyulás és hosszútávú eredmény érdekében.

 

A hasplasztika előnyei ikerterhesség után

 

Javított hasi kontúr

A hasplasztika megszűnteti a megereszkedett bőrt és a felesleges zsírt, simább és tónusosabb hasi kontúrt eredményezve.

 

Izomjavítás

Az eljárás megfeszíti a hasizmokat, megszünteti az esetlegesen szétnyílt hasizmost és helyreállítja a mag erejét.

 

Az önbizalom növekedése

Sok anya jelentős önbizalom növekedésről számol be a hasplasztika után, mivel kényelmesebben érzi magát és elégedettebb lesz a megjelenésével.

 

Ruházati illeszkedés

A felesleges bőr és zsír eltávolításával a ruhák kényelmesebben illeszkednek, így a páciensek szélesebb körű ruházati lehetőségeket élvezhetnek, mint a beavatkozás előtt.

 

Megfontolások és reális elvárások

Míg a hasplasztika jelentős átalakítási eredményeket kínál, elengedhetetlen, hogy reális elvárásaink legyenek. A hegesedés elkerülhetetlen része a folyamatnak, de a nagy tapasztalatú plasztikai sebészeink azon dolgoznak, hogy minimálisra csökkentsék a látható nyomokat. Ezenkívül a műtét utáni egészséges életmód fenntartása kulcsfontosságú az eljárás eredményeinek fenntartásához.

Az ikerterhesség utáni hasplasztika egy olyan átalakító folyamat, amely lehetővé teszi az anyáknak, hogy visszaszerezzék az uralmat testük felett, kezeljék a fizikai változásokat és megújult önbizalmat adjon. Ha ezt az eljárást fontolgatja, forduljon egyik szakképzett plasztikai sebészünkhöz, aki végig vezeti Önt a folyamaton, biztosítva, hogy elvárásai összhangban legyenek az elérhető eredményekkel. A test helyreállítása nem csak a megjelenésről szól; az önérzet visszaszerzéséről és az anyaság szépségének az Ön feltételei szerinti elfogadásáról szól.

 

Bejelentkezés ingyenes konzultációra

 

Hasplasztika és más plasztikai beavatkozások egyszerre

Lézeres arckezelés

A klasszikus hasplasztika a csípőtől csípőig tartó hasi részt érinti. Gyakran előfordulhat azonban, hogy a csípő és a derék tájékán is felhalmozódik a felesleges bőr, ilyenkor a sebész kiterjesztheti a hasplasztikát és oldalsó részplasztikát is alkalmazhat. Ha szükség van zsírleszívásra, a műtét során ez is elvégezhető. A leszívott saját zsírsejtek töltésre is alkalmasak, az arc, a mell, a fenék, a vádli plasztika esetében a saját zsír az implantátumot is kiválthatja. Legújabb beakavatkozásunk a Lézeres Zsírleszívás nagyon előnyös a klasszikus zsírleszíváshoz képest, hiszen:

  1. A lézeres zsírleszívás során a zsírsejtek sokkal nagyobb része ép marad, ezzel javítja a zsírfeltöltés eredményét,
  2. Az eljárás enyhébb fájdalommal jár, mert sokkal kíméletesebb beavatkozás,
  3. A gyógyulás sokkal gyorsabb, mert nem terheli meg annyira a zsírleszívás területetit,
  4. A terület zsövetei sokkal feszesebbek lesznek, mert a zsírréteg körüli szövetek stimulálásával feszesíti a zsövet rétegeket.

Az altatásos műtét során több plasztikai beavatkozás is elvégezhető, ez ugyan megterhelőbb a páciens szervezete számára, viszont a gyógyulási idővel sokat spórolhatunk.

A hasplasztika mellett a beavatkozások hozzávetőlegesen felét a női ügyfeleinknek mellplasztika műtétei teszik ki. Továbbá nagyon gyakran végzünk:

beavatkozásokat is, hogy csak a leggyakoribb eseteket említsük meg.  Ezeken túl rengeteg egyéb plasztikai és általános sebészet hatáskörébe tartozó beavatkozást végzünk, mint p. karplasztika, combplasztika, vagy az arc, fül és szem környéki beavatkozások, melyeket részletesen áttekinthetnek a fenti menüpontjaink alatt.

A hasplasztika árak, mini hasplasztika árak a különböző beavatkozások esetén eltérnek, megtekinthetőek fent, az Árak menüpont alatt.

 

Vissza a Hasplasztika főoldalra az Ikerterhesség után hasplasztika oldalról >

Vissza a Plasztikai sebészet főoldalra az Ikerterhesség után hasplasztika oldalról >