IDŐPONT EGYEZTETÉS

Neve és telefonszáma megadása után kolléganőnk fogja keresni időpont egyeztetése céljából.
A konzultáción Dr. László Zsolt plasztikai sebész tájékoztatja Önt a műtét menetéről, a várható eredményről, a beavatkozás előtti és utáni teendőkről, illetve megválaszolja egyéb kérdéseit. A részvétel ingyenes és nem jár semmilyen kötelezettséggel.


=
Mégse

Mellplasztika

A mellplasztikai műtét

 

A mellplasztika nagyon népszerű szépészeti beavatkozás szerte a világon, klinikánkon világszínvonalú eljárásokat alkalmazunk, és komoly tapasztalattal rendelkezünk! A női mell az egyik legérzékenyebb testrész – nem csupán fizikai felépítésénél fogva, hanem kulturális és pszichés okok miatt is. Klinikánkon jól tudjuk, hogy a mellplasztikát fontolgató hölgyeken nagyon nagy a nyomás. Bármilyen okból is gondolkodjanak azon, hogy alávetik magukat a mellplasztika műtétnek, a döntésüket az egészségügyi indokokon és kockázatokon túl a társadalmi nyomás, a hagyományok, a saját magukról kialakított képük is befolyásolja.
Arra törekszünk, hogy a mellplasztikai beavatkozás során a lehető legmagasabb színvonalon, a páciens biztonságát a legmesszemenőbbekig figyelembe véve végezzük. A beavatkozás előtt időt szánunk a beszélgetésre, a részletes vizsgálatokra, az esetleges kockázati tényezők felderítésére. A mellplasztikát egy komplex folyamatnak, és nem csupán egy szépészeti eljárásnak tekintjük. Aki minket választ, hosszú távon is biztonságban érezheti magát.

Mellplasztika és mellnagyobbítás

A mellplasztika mellett a mellnagyobbítás a hölgyek körében az egyik legnépszerűbb beavatkozásnak számít világszerte.
Több oka is lehet, ha egy nő a mellnagyobbító műtét, mellplasztikai beavatkozás mellett dönt. Komoly lelki problémákat okozhat a pácienseknél, ha a mell nem fejlődött ki megfelelően, vagy valamilyen oknál fogva csökkent a térfogata, az állománya (pl. szoptatás, hízás-fogyás után, tumoros mellműtét következtében), vagy az idő múlásával alakját vesztette. A nagyobbító mellplasztika sokat javíthat a megjelenésen, a magabiztosságon és nem utolsó sorban páciens általános közérzetén.
Mellnagyobbításkor két alapvető lehetőség áll a páciens előtt. A szilikon implantátum beültetése, vagy valamilyen töltőanyag használata a térfogatnövelésre. Az utóbbi akkor javasolt, ha a páciens kisebb mértékű nagyobbítást vagy formai korrigálást szeretne.

Mellplasztika és mellkisebbítés


A mellplasztika egészségügyi megoldást is jelent. A túlzottan nagyméretű mell súlyánál fogva sok fizikai panaszt, problémát okozhat, hát- és nyaki fájdalommal járhat, hiszen jelentős mértékben terheli a gerincet. Emellett akár bőrirritáció is jelentkezhet a mellek áthajlásainál. Sok nőnek okoz önértékelési, pszichés problémákat, ha túl nagyok a keblei. A mellkisebbítés során a plasztikai sebész eltávolítja az emlőállomány, a zsír, valamint a megnyúlt bőr egy részét, és a melleket megfelelő pozícióba helyezi.
A műtét előtt a páciens és az orvos meghatározzák azt, hogy mennyivel érdemes csökkenteni a kebleket. Mellplasztikával akár az emlőállomány 50%-a is eltávolítható. A műtét előtt az orvos berajzolja a kimetszendő bőrfelület határait és megjelöli a bimbó új helyét, majd megkezdődik a zsír és a mellállomány eltávolítása.
A mellplasztika után a bimbó körül és az eltávolított bőrfelületeknél hegek keletkeznek, mivel azonban a szövetek rugalmasak, megfelelő sebkezelés mellett ezek később szinte alig lesznek láthatóak, nem emelkednek ki a bőrfelületből. Tovább a mellkisebbítés részleteihez >>

Mellplasztika és szilikon

A szilikonos mellnagyobbítás a plasztikai műtéten áteső hölgyek által leginkább kedvelt és keresett beavatkozások közé tartozik. Ez a típusú mellplasztika ma már rutinműtétnek számít, az implantátumok pedig modernek és biztonságosak, a legújabb formai megoldásoknak köszönhetően pedig szép és természetes forma érhető el velük.
A szilikonos mellimplantátumot általában abban az esetben választjuk, ha a páciens mellei a nemi érés lezárulása után nem fejlődtek ki rendesen, esetleg valamilyen egészségügyi ok, például hízás és fogyás, terhesség, vagy műtét miatt a mell alakja megváltozott.
A szilikonos mellplasztikával látványosan javítani lehet a páciens külső megjelenésén, azonban ez a beavatkozás sem csodaszer: a mellplasztikát főleg azoknak a hölgyeknek ajánljuk, akik nem a tökéletességet remélik a műtéttől, érzik a beavatkozás határait. A mellplasztikai műtéttel érdemes legalább 18 éves korig, a nemi érés lezárultáig várni. Ekkor a mellek általában már teljesen kifejlődtek, a páciens pedig pszichésen is könnyebben tud felkészülni a műtét hozta változásokra.

A szilikonos mellplasztikai műtét menete

A mellplasztika előtt a páciens és az orvos elbeszélgetnek és közösen kitűzik az elérni kívánt célokat. Az orvos felvilágosítja a hozzá fordulót a mellplasztika menetéről, arról, hogy mire számíthat a beavatkozás után. A plasztikai sebész általában képeket mutat a páciensnek, amelyeken az övéhez hasonló problémával rendelkező, műtéten már átesett hölgyek fényképei láthatók.
A szilikonos mellplasztikához használt implantátumoknak két nagyobb csoportja létezik. A klasszikus, szilikonnal töltött implantátumok szép formát kölcsönöznek a mellnek, a bennük található anyag állaga, viszkozitása pedig csaknem megegyezik a mellet alkotó szövetekével. A fiziológiás sóval töltött implantátumok inkább azoknak megfelelőek, akiknél a mellplasztikára rekonstrukciós célokkal kerül sor. Ezek a protézisek alkalmasak a szövetek tágítására, a mell természetesebb formájának visszaállítására.
A mellplasztikához használt implantátumok ma már sokféle kialakításban és méretben elérhetőek. Az implantátumok felszíne lehet strukturált vagy sima kialakítású – ez a műtét utáni tokképződést segíti, befolyásolja azt, hogy az implantátum milyen nagy biztonsággal marad a helyén.

Az implantátumok alakja is különbözhet: a hagyományos, kerek implantátumokon kívül ma már léteznek csepp alakú és hossztengelyük mentén aszimmetrikus darabok is. Ezek segítségével szebb, természetesebb dekoltázst nyerhetünk, és arra is lehetőséget adnak, hogy a hossztengely mentén aszimmetrikus melleket korrigáljuk.
A mellplasztika egy körülbelül 1,5 órás, altatásban végzett műtét. A beavatkozás során az implantátumot – a páciens anatómiájához igazodva – az izomállomány vagy a mellállomány alá helyezzük be. Ezek után néhány hetes gyógyulási idő várható, amely során a páciens speciális melltartót visel és óvja kebleit a fizikai behatásoktól.

A szilikonnal végzett mellplasztikáról számos tévhit kering. Az egyik ezek közül, hogy a betétek beültetése mellrákot okoz – ezt azonban tudományos vizsgálatok tucatjaival sem sikerült eddig bizonyítani. Természetesen, mint minden implantációnak, ennek a műtétnek is vannak kockázatai, kis körültekintéssel azonban ezek nagy része kiküszöbölhető.
A szilikonos mellplasztika során beültetett implantátum körül a szervezet egy természetes tokot hoz létre. Ez a tok segít abban, hogy az implantátum a helyén maradjon. Néhány ritka esetben ez a tok túlképződik, emiatt az implantátum viselése kellemetlenné válik. Ritkán az is előfordul, hogy nem képződik elég erős tok az implantátum körül, és a betét elvándorol. Mind a két eset kockázata elkerülhető, ha pontosan betartjuk az orvos utasításait, és a mellplasztika után kerüljük a komolyabb fizikai megterhelést.
Azoknak, akik fokozott hegképződésre hajlamosak, vagyis a bőrükön keletkező vágások hatására úgynevezett keloid keletkezik az érintett felületen, a mellplasztika is nagyobb kockázattal jár, náluk nagyobb eséllyel maradnak vissza látványos sebhelyek. Számukra a mellfeltöltés szelídebb, M.crolane-nal történő változata ajánlott. Tovább a szilikonnal végzett mellnagyobbításhoz >>

Mellnagyobbítás M.crolane-nal


A M.crolane-nal történő mellnagyobbítást elsősorban azoknak ajánljuk, akiknek csak kisebb korrekcióra van szükségük. A M.crolane egy gél halmazállapotú, injekcióval a szervezetbe juttatható anyag, amely a kozmetikában már régóta használt hyaluronsavat tartalmazza. A beavatkozás nagy előnye, hogy mivel a mellek feltöltése legfeljebb néhány tűszúrással történik, nincs szükség altatásra, a gyógyulási idő jelentősen rövidebb, ráadásul mivel nincsen műtéti vágás, hegképződésre sem kell számítani.
Szemben a szilikonos mellplasztikával, a M.crolane-nal végzett feltöltés után nincsen számottevően hosszú gyógyulási idő. A beavatkozás után 1 héttel a páciens általában visszatérhet a megszokott életritmusához, sportolhat, dolgozhat, elvégezheti a napi tevékenységeit. Mivel ez a beavatkozás kevés időt vesz igénybe, a sztárok körében is rendkívül népszerű, de Angliában például eddig több, mint 60 ezer hölgy szépült meg ezzel a műtéttel.

A M.crolane-nal történő mellplasztika legnagyobb hátránya az, hogy – mivel természetes anyagról van szó – a hyaluronsavas töltés egy idő után felszívódik. Egy felöltés általában 1,5-2 évig marad látványos. Mivel a szervezet szövetei rugalmasak, az anyag pedig fokozatosan távozik, a mell szövetei általában ugyanabba az állapotba állnak vissza, mint a beavatkozás előtt.

 

Időpont egyeztetés
Neve és telefonszáma megadása után kolléganőnk fogja keresni időpont egyeztetése céljából. A konzultáción Dr. László Zsolt plasztikai sebész tájékoztatja Önt a műtét menetéről, a várható eredményről, a beavatkozás előtti és utáni teendőkről, illetve megválaszolja egyéb kérdéseit. A részvétel ingyenes és nem jár semmilyen kötelezettséggel.
=
All rights reserved © 2015 Széptest Plasztikai Sebészet